Minnesvärda spelstunder: Bikerbanan i Super Probotector: Alien Rebels

Det elektroniska technoljudet dånade från högtalarna när banan startade. Plötsligt befann jag mig på en motorcykel med fiender som direkt angrep ovanifrån. Missiler och granater dunsade ut från ingenstans. Jag var tvungen att konstant att vara på alerten. Minsta lilla träff och direkt ekade “game over” på skärmen. Bara Gud vet hur många projektiler jag sköt av och bomber som utlöstes för att bli kvitt plågoandarna.

Den fjärde banan i Super Probotector: Alien Rebels (Contra III: The Alien Wars i USA) var den mest krävande nivån jag någonsin spelat. Här varierade utmaningarna allt från småbossar till att skjuta ned ett stridsskepp hängandes från missiler, högt uppe i luften. Direkt när banan var avklarad kände jag nästan hur håret växte metervis på bröstet. Det var ren testosteron som pumpade i kroppen av den ansträngande bravaden. Konami definierade verkligen begreppet manlighet den tiden.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.