Sony förvärvar molnföretaget Gaikai

Världens ledande företag för molnbaserade spel, Gaikai, har i dagarna förvärvats av Sony för hela 380 miljoner dollar. Tack vare förvärvet kommer Sony  att etablera en ny molntjänst som fortsätter att ge användarna en innovativ och engagerande underhållningsupplevelse.

“Genom att kombinera Gaikai’s teknologiska styrka och kompetens med SCE:s spelplattformar och omfattande kunskap och erfarenhet kommer vi kunna erbjuda användarna en oöverträffad molnbaserad underhållningsupplevelse” säger Andrew House, president och vd på Sony Computer Entertainment Inc. ”SCE kommer att leverera en streamad molntjänst i världsklass som ger användarna möjlighet att snabbt få tillgång till ett brett utbud av innehåll från riktiga hardcore-spel med fantastisk grafik till mer casual innehåll. Närsomhelst, varsomhelst och på en mängd olika uppkopplade enheter.”

”SCE har byggt ett fantastiskt varumärke med PlayStation och har förtjänat respekten från miljontals spelare världen över” säger David Perry, vd på Gaikai Inc. ”Vi är stolta över att kunna hjälpa SCE att utnyttja kraften i det interaktiva molnet. Samt att fortsätta att utveckla deras ekosystem för att kunna ge utvecklare nya möjligheter att utvidga tillgången av existerande material och för att erbjuda häpnadsväckande nya upplevelser till användare världen över.”

Gaika grundades 2008 och har sitt huvudkontor i Aliso Viejo, Kalifornien. De har utvecklat den snabbaste och mest högkvalitativa streamade molntjänsten i världen. Den möjliggör streaming av kvalitetsspel till ett brett urval av enheter via nätet. Förhoppningsvis så kommer vi att få ett helt nytt sätt att spela spel, där avsaknaden av fysiska exemplar blir total. Med hjälp av ett konto i den nya molntjänsten så kan man spela sina spel på vilka maskiner som helst och fler spel kommer bli tillgängliga för spelaren.

Köpet granskas nu av olika myndigheter, men det ses mest som en formalitet.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.