Sony har producerat sin sista Playstation Vita

Den handhållna konsolen går i graven efter drygt sju år på marknaden. Tyvärr fick den aldrig riktigt chansen att visa vad den egentligen var kapabel til.

Det var väl kanske egentligen bara en tidsfråga. För många har Sonys bärbara konsol varit död sedan länge. Nu meddelar bolaget att produktionen av Playstation Vita har upphört efter drygt sju år. Redan för ett år sedan fick vi veta att fysiska spel till konsolen skulle sluta tillverkas i mars 2019.

Nu skriver Plygon att den sista konsolen lämnade fabriken i förra veckan och därmed är Vita-eran officiellt över. Lite trist med tanke på att konsolen faktiskt var extremt nyskapande när den släpptes i Europa 2012. Den kraftfulla lilla maskinen har bjudit på en hel del minnesvärda ögonblock trots att den aldrig riktigt fick chansen att visa vad den gick för.

Vilket är ditt bästa minne med Playstation Vita? Personligen har jag haft väldigt roligt med Little Big Planet och Metal Gear Solid vid tillfällen som annars hade varit galet långtråkiga.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.