Spelturnering med pengar i potten – Castle Kong igen

It's on like ... Castle Kong?

Castle Kong har vid en första anblick inget alls att göra med Nintendos klassiska arkadspel Donkey Kong (tja, annat än till namnet, vill säga). Castle Kong återskapar dock många av förlagans designbitar, men bygger vidare på dem och lägger till nya utmaningar, skriver utvecklarna Drowning Monkey Games.

Denna nischade, retrostinkande titel är dessutom inte bara en hyllning till sin spirituella förlaga, utan en hyllning till hela sättet arkadspel spelas, nämligen med Hi-Scores. Castle Kong kommer från sitt Switch-släpp den 25 februari till och med den 25 maj att hålla en tävling med priser – alltså riktiga pengar. Först och främst gäller det som sagt att tävla med sin poäng, men här finns även ett rejält fint pris på 5000 dollar för att vara den första att nå dödsskärmen. Nyfikna spelare uppmuntras följa den här länken för att läsa regler och annat finstilt.

Castle Kong släpptes först på Steam den 20 juni 2020, men når alltså nu Nintendo Switch den 25 februari. Tävlingen gäller alltså Switch-versionen, men är byggd på en liknande tävling som hölls vid släppet av Steam-versionen.

Cyber Protocol höll en liknande tävling när det först lanserades på PC.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.