Indiepärlan Cathedral når Switch

Cathedral åker i samma fälla som Castle of Darkness: för generiskt namn!

Elden Pixels, hjärnorna som annars skapat spelen om Alwa, släpper tillsammans med indieutvecklarna Decemberborn Interactive deras spel Cathedral till Nintendo Switch. Premiärdatumet på konsolen blir den 18 februari och spelet kan förbokas med en rabatt på 20 % av ursprungspriset (som är cirka 116 kronor).

I Cathedral spelar du som en prototypisk retroavatar som vaknar upp utan minne i en värld från någonstans mellan NES och SNES i design och färgpalett. Det här är ett metroidvania ut i fingerspetsarna, med över 600 olika rum att utforska och traska fram och tillbaka genom i jakt på nya förmågor. Cathedral ger spelaren en karta, men är annars en anhängare av den gamla skolan där utforskandet är upp till spelaren.

Cathedral släpptes först på Steam så tidigt som 31 oktober 2019, men tar nu alltså klivet över till konsol med hjälp av en ny utgivare. På sin premiärplattform sitter spelet på en Väldigt positiv gradering med över 100 recensioner. Undertecknad har helt missat den här titeln, vilket ju så klart måste åtgärdas snarast.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.