Spola tillbaka tiden med Mega Man på Switch

Om ni tänker på Prince of Persia och deras (numera) signaturmekanik så är jag helt med er och det är lite så det fungerar också.

Med releasen av Mega Man Legacy Collection till Switch förra veckan fick Nintendospelare åter besöka ett av de mest ikoniska plattformsspelen NES skådat. Kollektionen innehåller de första sex spelen i serien och Capcom har kastat in en finurlig liten “rewind”-funktion. Med denna kan du bara trycka på en knapp för att spola tillbaka tiden och rädda dig från diverse snedsteg och misslyckanden, bara för att försöka igen.

Vissa tänker nog att detta är helt idiotiskt, men så kan vi inte bli kvitt de dekadenta elitisterna heller. Precis som så mycket annat är det här ett tillägg, ingen ersättning, så om du vill spela spelet som det var tänkt från början är det fritt fram att göra det.

Att skapa snygg gameplay

Med rewind-funktionen får spelet en större tillgänglighet utan att offra något att själva spelet, vilket gör det lättare för nya, yngre spelare att ta sig an det. Visst – vi satt som kids och nötte det här till förbannelse och tillfredsställelsen av att klara av en boss var fantastisk. Men idag – utan att på något vis dumförklara spelare – har vi blivit indoktrinerade med handhållning och mycket snällare spel, även om de totala motsatserna finns där ute i lagom mängd. Men så behöver det inte bara vara ett sätt att göra det lättare heller.

Du kan till exempel göra väldigt snygga speedruns och no damage runs, vilket är förvånansvärt tillfredsställande att titta på. Jag vet inte hur många gånger jag har käkat frukost till någon galning som spelar igenom Axelay eller Mega Man X och fullkomligt briljerar i mobilitet och effektivitet. När du slåss mot bossar kan du lära dig deras mönster och använda detta för att skapa riktigt snygga montage där du dansar igenom attackerna som om det inte vore något.

Tyvärr har inte den andra delen i Mega Man Legacy Collection (vilket kommer som en kod med det första) denna finess. Spelen i den andra volymen är Mega Mans 7 till Mega Man 10 och det skulle kännas lite halvt okej att ha samma funktion till åtminstone nian och tian. Men det är nog bara min estetiska låtsas-OCD som talar.

Mega Man Legacy Collection finns redan tillgängligt på en bunt olika konsoler, men denna funktion är dock exklusiv för Switch. Tillsammans med konsolens mobilitet gör det här Nintendo till den perfekta plattformen att spela spelen på.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.