Strunt i drakarna – det här är varför jag ser fram emot The Elder Scrolls Online: Elsweyr

Drakar i all ära, men jag ser fram emot mer saker än att dräpa legendariska monster. Här är fem saker jag tänker bekanta mig med innan jag jagar drakar.

I dag har spelare som förköpt The Elder Scrolls Online: Elsweyr på PC eller Mac tillgång till spelets nya kapitel via early access. Konsolspelare får tyvärr vänta tills den officiella releasen den 4 juni.

Stunder som dessa, när man står på tröskeln till en release eller efterlängtad expansion är det svårt att fokusera på något annat än just det – i det här fallet Elsweyr. Jag kan sitta en hel förmiddag och bara fundera och fantisera om ett spel. Eller är det bara jag? Hur du än hanterar längtan hoppas jag att den här texten underhåller dig. Dela gärna med dig av vad du ser fram emot mest med Elsweyr.

Fashion, darling

Zenimax är duktiga på att erbjuda spelare sätt att uttrycka sig på. Visst det mesta finns i spelets butik, men det finns gott om föremål och stilar att pynta sin karaktär med som inte kräver riktiga transaktioner. Stora tillskott som Morrowind, Summerset och Elsweyr introducerar enorma garderober med kläder för spelare att prova på.

Den perfekta utstyrseln för en exportör av moon sugar.

Jag är en spelare som brukar ge mina karaktärer identiteter med specifika yrkesinriktningar och stilar. Av den anledningen är min kollektion av utstyrslar begränsad. Men det faktum att det finns något som tilltalar alla är imponerande. Och att upptäcka modet i Elsweyr och vilka plagg som mina karaktärer passar i ska bli spännande. Ungefär som när man shoppar kläder på semester utomlands.

Jag undrar om det finns en mörk, lite oskyldigt ondskefull skrud till min häxa.

Ta seden dit man kommer

En av anledningarna till varför jag föredrar rollspel över alla andra spelgenrer är för att de oftast – de bästa rollspelen iallafall – har välarbetade bakgrundshistorier för världen och karaktärerna som lever i den. Jag har spelat alla spel ur The Elder Scrolls-serien och hittar ändå nya saker som berikar världen jag tillfälligt besöker (inte du The Elder Scrolls: Blades). I The Elder Scrolls Online har jag troligtvis spenderat över tusen timmar, men kan ändå fascineras över de olika folkslagens kulturer, seder och historia.

I Elsweyr ser jag fram emot att supa in detaljerna i kattfolkets kultur. Hur är deras hem inredda? Vad kan trubadurens sånger avslöja om landets historia? Vad äter de? Hur går snacket på torget? The Elder Scrolls Online är full av informativa detaljer och jag tycker om att stanna upp och undersöka allt.

Läs gärna vår förhandstitt på The Elder Scrolls Online: Elsweyr.

Turista i det påhittade

Sightseeing i verkligheten kan vara najs, men av min erfarenhet är det en svettig upplevelse delad med andra ivriga hobbyfotografer. Att turista i spel är en mycket mer behaglig upplevelse som sällan störs av andra. Dessutom uppmuntras du att utforska miljöerna då de många gånger döljer skatter av olika slag. Tänk dig om du fick en souvenir gratis för att ha besökt ett museum eller kulturskatt utomlands, vore inte det toppen?

Rimmen, nordlig stad ockuperad av Imperiet.

Precis som med kulturen planerar jag att strosa runt i Elsweyrs städer och byar. Dessa områden har inte bara sidouppdrag som ofta säger något om situationen i samhället. Har man tur är sidouppdragen riktigt bra berättelser också som är belöningar i sig själva. Om inte annat är det kul att gå runt och glo eller undersöka om platsen duger för rollspelande.

Ansikten att minnas

Inte nog med att stora uppdateringar som Elsweyr fördjupar interaktioner med etablerade figurer tillkommer möjligheterna att lära känna nya, spännande ansikten. Jag minns fortfarande systrarna Alchemy och Rinyde som jag hjälpte finna varandra i Summerset, eller den gången jag tog över manteln som den maskerade beskyddaren The Scarlet Judge i Suran, Vvardenfell.

Intressanta och minnesvärda karaktärer som dessa berikar min spelupplevelse och är en av anledningarna att jag gillar The Elder Scrolls Online så mycket. Jag bär med mig dessa möten och ansikten varje gång jag spelar. Att möta nya, knasiga, charmerande, underliga, motbjudande och klipska karaktärer är bland det roligaste en expansion kan tillföra The Elder Scrolls Online.

Svartkonster

Fans har efterfrågat denna elaking ända sedan The Elder Scrolls Online utannonserades 2012. Sju år senare kan vi äntligen klä oss i svarta kåpor, mumla ondskefulla besvärjelser och trolla fram skelett ur garderoben som vi skickar på dem som förorättat oss. Nåja, kanske inte riktigt så men vi kommer kunna leva ut en fräsch maktfantasi med det nya yrket Necromancer.

Skeletten är självgående och attackerar det du pekar på.

Vill du veta mer om denna nya magiker finns det en officiell artikelvideo som går in på djupet.

Necromancer erbjuder nybörjare som veteraner ett mer strategiskt och taktiskt yrke där positionering och planering är nyckeln till maximal kraft. Men för mig personligen handlar det om rollspelsmöjligheterna. Att kliva in i skorna på någon som använder den mest avskyvärda magin för att få det hen vill, är kittlande. Tro mig, det är riktigt kul att skrämma livet ur NPC:s i byar genom att visa sina, hm, talanger.

Det här är de aspekter jag ser mest fram emot i Elsweyr. Dela gärna med dig av vad du längtar till. Det får vara drakar till och med.

The Elder Scrolls Online: Elsweyr släpps den 4 juni till PC/Mac, samt Playstation 4 och Xbox One. Förhandsköp på PC/mac ger early access från och med den 20 maj.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.