Svensk indie på Gamex 2013: Pavilion

En av de indiespel på årets Gamex med kanske vackrast visuell design är Pavilion, ett surrealistiskt och drömskt pusselspel om vägledning. Spelaren hjälper en vilsen karaktär ta sig fram i landskapet genom att manipulera föremål i miljöerna. Indirekt styr man karaktären med att släcka- och tända lampor och ringa i klockor, men även genom att flytta föremål för att öppna eller blockera passager. Figuren rör sig i övrigt av sig själv och utforskar sin omgivning fritt för att t.ex. hitta nycklar.

Pavilion berättar genom spelmoment och visuella uttryck som kan tolkas fritt av den som håller i handkontrollen. Efter att ha testat spelet på mässan kunde jag inte sluta tänka på det. Jag ville veta mer om karaktären och hur han hamnat i denna drömska värld. Miljöerna var spännande att utforska och på ett underligt sätt både skrämmande och behagliga att se på. Pusseldesignen var smart och inlärningskurvan var perfekt avvägt. Jag suktar helt enkelt efter mer!

PAVILION
Vem behöver fotorealism när det finns surrealism så vackert som det här? Inte jag!

Utvecklarna till Pavilion är tvåmannastudion Visiontrick Media som består av Rickard Westman och Henrik Flink. Rickard, som tidigare jobbat på Massive, berättade för mig att Pavilion ännu är under utveckling men kommer att släppas exklusivt till Playstation 4 och Vita någon gång på våren. Han förklarade hur Sony krävt mycket pappersarbete för att publicera det men att de varit otroligt schyssta till skillnad från Microsoft som nekade dem direkt.

Konsolkriget fortsätter och för denna generation är indiespelen viktigare än någonsin för Sony och Microsofts framgång. Pavilion är ett av Sonys satsningar och det är jag glad för, för Visiontrick Studios lilla skapelse är unik och jag kan inte hålla mig!  Jag längtar tillbaka till den där platsen någonstans mellan psykoanalys, LSD och Sverige.

Visiontrick Media är på plats på Gamex där ni också kan testa Pavilion. Passa på!

0 Delningar

1 Kommentar

  1. Låter intressant! Definitivt ett spel jag vill testa när det släpps 😀

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.