Svenska Elitserien i CS:GO är tillbaka

Matcherna drar igång den 5 mars och precis som förra säsongen kommer Sportbladet sända matcherna live.

Hela 495 lag ville vara en del av den andra säsongen av Svenska Elitserien i CS:GO. Efter ett rafflande kval har 12 lag nu tagit sig vidare till slutspel där de gör upp om den svenska mästerskapstiteln och en omfattande prispott.

Det var i maj förra året som de gamla CS-legendarerna tillika NiP-kollegorna Emil ”HeatoN” Christensen och Tommy ”Potti” Ingemarsson lanserade initiativet Svenska Elitserien i esport. Målsättningen var att göra esporten mer folklig och tillhandahålla en plattform för unga esportare att tävla i segmentet mellan gräsrotsnivå och semiproffs.

Över 200 000 personer följde Elitserien online och den 5 mars drar andra säsongen igång. Hela 495 lag från totalt 92 svenska städer anmälde sig till vårsäsongens kval.

– Det känns magiskt att starta upp igen efter en så pass lyckad första säsong, säger Tommy ”Potti” Ingemarsson i ett pressmeddelande. Att esporten ska få förankring på lokal nivå har varit en del av vår målsättning, så det känns fantastiskt att se att spelare fått egna sponsorer lokalt och därmed stöd att kunna satsa på och utöva sporten professionellt.

Nytt för säsong två är en satsning på att lyfta lag och spelare inom sporten genom till exempel intervjuer eller visa highlights från matcher i Elitseriens kanaler. Det ökade intresset att följa matcherna har även resulterat i att  sportbaren Kappa Bar kommer visa matcherna i Stockholm, Göteborg och Jönköping.

– Det här är bara början för det vi vill åstadkomma för svensk esport, säger Tommy Ingemarsson. Vi siktar högt på att få esporten folklig och vill ge rätt förutsättningar föratt skapa gemenskap bland de som följer den.

Matcherna i Elitserien i CS:GO kommer att sändas tisdagar, onsdagar och torsdagar klockan 20.00-22.00 med start 5 mars på Sportbladet.

Här är de 12 lagen i Elitserien 2019

 • Monarchs.gg (Syd. Kalmar)
 • Frillkammare (Nord. Gävle)
 • lilmix (Väst. Göteborg)
 • Granit Gaming (Öst. Stockholm)
 • Tradigt (Öst. Stockholm)
 • Brbdmalite (Syd. Kalmar)
 • Vinterdepress (Väst. Göteborg)
 • Tryhards (Nord. Skellefteå)
 • Overdogs (Nord. Gällivare)
 • BBOYS (Syd. Ronneby)
 • tjenaboyS (Väst. Varberg)
 • fortis in unum (Öst. Arboga)

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.