Sverok bjuder in till ungdomsläger i Counter-Strike

Ungdomsförbundet Sverok arrangerar ett e-sportläger i Skellefteå. Lägret hålls under sportlovet 9–12 mars och 45 ungdomar får fördjupa sig i spelet Counter-Strike: Global Offensive. De kommer också delta i workshops kring normer, attityder och beteenden på nätet med målet att skapa en mer inkluderande e-sport.

Lägret arrangeras inom projektet Respect All, Compete, som startades för att skapa en mer öppen och välkomnande e-sport för Sveriges ungdomar. Genom att bemöta och diskutera hatspråk, sexism och rasism som förekommer inom onlinespel hoppas arrangörerna tillgängliggöra e-sporten för fler, skriver Sverok i ett pressmeddelande.

Lägret erbjuder 45 platser till unga mellan 14–20 år och fokus kommer ligga på att diskutera kommunikation och normer inom e-sporten samt att fördjupa sig i Counter-Strike: Global Offensive. Det är ett av världens mest spelade datorspel och kräver mycket strategiskt tänkande, snabb reaktionsförmåga och starkt lagsamarbete.

– Våra läger har växt fram ur ett behov av schyssta miljöer som ofta saknas online. Vi vill skapa en trygg plats för unga människor, där de kan träffa vänner med liknande intressen och tillsammans hitta sätt för att hantera kränkande beteende inom spelvärlden, säger Jesper Englin, redaktör och utbildare på Sverok.

Alla skall få möjlighet att åka

För bara 200 kronor ingår resa, mat, boende, träning och workshops. Priset för lägret hålls lågt för att ungdomar från alla sociala bakgrunder ska få möjlighet att åka. Det möjliggörs genom projektstöd från Allmänna Arvsfonden och Postkodlotteriets Kulturstiftelse. Dessutom går datorbutiken Inet in och lånar ut kraftfulla speldatorer till samtliga deltagare. Det är första gången projektet anordnar läger i Västerbotten.

– Vi tar emot deltagare från hela landet, men känner samtidigt stor glädje att kunna erbjuda det här så nära till ungdomar som bor i norr. Med avstånden som finns i Norrland så dyker möjligheten till såna här e-sportläger inte upp så ofta, avslutar Jesper Englin.

Lägret i Skellefteå är det sjätte av åtta läger som projektet arrangerar runt om i Sverige. Framtida läger kommer att fokusera på andra e-sportspel och ge fler ungdomar möjlighet att utvecklas i sitt spelintresse.

För att anmäla sig, besök: http://www.respectallcompete.se/e-sportlager/

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.