Sweden Game Arena drar till Almedalen

Sweden Game Arena lyfter dataspelsbranschens framtidsutmaningar och möjligheter under årets Almedalsvecka. Under paraplyet #Gamearena Almedalen anordnas seminarier, branschmingel och en spelhörna för alla som vill testa spel, skriver nätverket i en pressrelease.

– Den svenska dataspelsbranschen växer så det knakar och kan på fem års sikt sysselsätta runt 10 000 personer. Men för att det ska bli möjligt krävs det att regeringen, tillsammans med riskkapitalister, företag, akademier och yrkeshögskolor satsar stort på både utbildning och företagande, säger Per-Arne Lundberg, talesperson för Sweden Game Arena och chef för GSP Inkubator i Gothia Science Park i Skövde.

Forskning, utbildning och riktade ekonomiska satsningar för att stötta nystartade spelföretag är några av frågorna som lyfts fram av Sweden Game Arena som viktiga fokusområden för att främja dataspelsbranschens utveckling. Per Strömbäck, talesperson Dataspelsbranschen, Jonas Persson, VD Microsoft Sverige, Sigbritt Karlsson, rektor Högskolan i Skövde och Johan Carlstedt, projektledare IVA är några av de medverkande i programmet.

– Dataspel handlar om långt mer än bara underhållning. Om Sverige fortsätter att vara framgångsrikt inom dataspelsutveckling kommer det att bidra till innovationer inom en lång rad relaterade områden såsom utbildning, sjukvård och handel, säger Sigbritt Karlsson rektor, Högskolan i Skövde och rådgivare i regeringens expertråd inför forskningspropositionen 2016.

Programmet för #Gamearena Almedalen består av tre seminarier, ett branschmingel och en spelhörna där besökare kan testa spel som utvecklats i Skövde.

Se fullständigt program här.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.