The Callisto Protocol release-datum avslöjat!

Och mer köttig info. No pun intended.

Striking Distance Studios, Inc och KRAFTON, Inc har utannonserat att spelet The Callisto Protocol, ett nytt sci-fi survival horror-spel från skaparen av Dead Space, kommer att släppas den 2 december, 2022!

Spelet är gjort av veteraner inom spelindustrin ledda av Glen Schofield. The Callisto Protocol utlovas att vara ett next-generation survival horror-spel som kombinerar brutala strider med en väldigt mänsklig story i ett skrämmande sci-fi-universum. Om det låter bekant så är det för att det var ungefär så Dead Space beskrevs för mer än 10 år sedan.

Spelet kommer vara tillgängligt till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X|S och PC.

Monstren den här gången heter biophage. Dead Space-influenserna går inte att ta miste på.

Lite mer om Callisto Protocol

När det här nyhetsbrevet damp ner i min elektroniska brevlåda undra jag vad tusan är The Callisto Protocol för namnet sa mig inte mycket, även om vår egen Robert Zackrisson har skrivit om både den senaste trailern och varit hypad över det ett tag. Men efter att jag hade hunnit kika igenom press-kitet ordentligt blev jag duktigt intresserad, vilket beror stor del på det faktum att spel som Dead Space och Resident Evil 4 tillhör till några mina absoluta spelfavoriter i den här världen.

Så jag läste på och nu delar jag vidare den informationen till er kära läsare.

Story

The Callisto Protocol utspelar sig på Jupiters döda måne Callisto år 2320. På den här månen finner vi Black Iron Prison, ett fängelse som spelaren måste fly samt avslöja de gastkramande hemligheterna som företaget United Jupiter Company döljer.

Jacob Lee, ”hjälten” i The Callisto Project.

Huvudkaraktären är Jacob Lee och hans röstskådespelare är Josh Duhamel. Han är en lastpilot som sitter fångad djupt inne i Black Iron Prison tillsammans med en annan mystisk fängelsefånge. Ingen mindre än Karen Fukuhara, känd som Kimiko i tv-serien The Boys, spelar henne.

Som ni kan se dock på bilderna händer det ju mycket mer än bara att två karaktärer befinner sig i ett läskigt rymdfängelse och även monster börjar fylla finkan. Monstren heter biophage och enligt skaparna är de muterade människor. Deras utseenden är groteska och helt klart inspirerade av bodyhorror-filmer.

The Callisto Project och Dead Space – lika som bär?

Det här skriker The Thing, precis som Dead Space gjorde .

När jag tittar på de trailers som finns för The Callisto Project märker jag en del likheter. En av de som sticker ut för mig är hur både huvudkaraktären Jacob Lee och Dead Spaces huvudkaraktär Isaac Clarke har något lysande i sin nacke. I Dead Space går den nerför hela ryggen och används för att indikera hälsa. Om det är likadant i The Callisto Project återstår att se, men estetiken av de båda spelen liknar varann.

Förutom lysande markörer är båda spelen väldigt mörka, med en monsterdesign som skriker John Carpenter’s The Thing blandat med miljöer som vore tagna från Alien-filmerna och Event Horizon. Kul trivia förresten, vid ett skede sa John Carpenter att han faktiskt ville göra en Dead Space-film.

Hur biophages agerar i strid låter också väldigt likt som nekromorferna i Dead Space. Om du t.ex. skjuter dem i benen så kommer de fortfarande krypa mot dig. Om spelaren skjuter dem i andra kroppsdelar kommer de vara utan dem och behöva arbeta runt det.

På tal om gore och brutal död, The Callisto Protocol är inte rädd för att göra slarvsylta av sin egen protagonist när spelaren misslyckas. Ni kan se ett sådant exempel i slutet av gameplay-trailern här under.

Ën gameplay-trailer från Summer Game Fest 2022

Would you like to find out more?

Avslutningsvis vill jag lysa en lykta i rätt riktning för de intresserade. På internet finns det gott om saker att gräva ner sig i om man vill veta mer The Callisto Protocol och känna nån form av hype inför release. Jag personligen tycker att en intervju som Glen Schofield medverkar i var väldigt intressant att lyssna på. I den pratar han bland annat om hur stort spelet kommer bli samt hur det känns att utveckla The Callisto Protocol samtidigt som EA håller på med Dead Space-remaken.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.