The Gunk gunkar in på Xbox och PC

Den svenska spelstudion Thunderful, vars team tidigare ligger bakom Steamworld spelen, släpper ett nytt spel, The Gunk, till både PC och Xbox. The Gunk är ett storydrivet sci-fi exploration spel som utspelar sig på en utomjordisk planet. Där en konstig förtrollande sörja har lagt hela planeten i sitt våld.

I The Gunk, spelar du som Rani, ena halvan av en rymd-skrotar duo som snubblar på en till synes öde planet, fylld med en konstig förtrollande sörja som de kallar för ”the gunk.” Rani och hennes partner Becks undrar om deras skrotardagar äntligen är över tack vare deras underliga upptäckt. Men det finns viktigare frågor att besvara: vad är ”the gunk?” Hur kom den hit? Hurdan var planeten förut? Och vad hände med det uråldriga samhälle från vilket det nu endast ruiner återstår?

The Gunk lägger fokus på utforskning med en mångfald av underbara och olika främmande världar att upptäcka. Det finns landskap som bergiga dalar, djupa djunglar, och fler överaskningar. På grund av ”The gunk” så är nu alla de här områdena helt kala. Men medans du städar upp det med Ranis sörjsugar-elhandske kommer du också att hitta ett blomstrande ekosystem därunder. Tillsynes undanträngt av det underliga och likaväl destruktiva ”the gunk.”

Medans hon utforskar, så kan Rani skanna runt om henne för att göra nya upptäckter och lära sig mer om planeten. De här upptäckterna kommer snabbt att fylla ut hennes loggbok. Där kan intresserade spelare grotta sig ner för att ta reda på vad som hände på den här sörjtäcka planeten.

”Vi är verkligen glada.”

”Vi är verkligen glada över att våra spelare på Xbox och PC äntligen kommer kunna besöka den här planeten som vi har skapat för dem i The Gunk.” Säger spelets regissör, Ulf Hartelius, i ett pressmeddelande. ”Det har funnits ett sug på att kunna berätta något mer seriösare än vad folk har sett i våra tidigare spel. Det är vad vi hoppas ge dem i vår talrika sci-fi värld där jag hoppas att spelare kommer att ha det väldigt roligt!”

The Gunk släpptes den 16:e december och går att köpa på microsoft-store för 249 kr.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.