The Sims går från dator till TV

Har du någonsin låtit dina Simmar vara med i din egen version av Big Brother, The Kardashians eller annan utvald realityserie? Nu vänder den amerikanska kanalen TBS på formeln, och låter The Sims kliva in i tv-världen istället.

Det är nog inte många som har kunnat missa vad The Sims är för något (och heller inte The Kardashians… tyvärr). I 20 år har spelare runt om i världen fått leka med denna extremt förfinade version av en Tamagotchi. Simmar har levt, gått i skolan, fått barn, blivit instängda i rum där dörrar helt plötsligt försvinner och fått bada i pooler utan stege. Och självklart, så mycket mer!

The Sims Spark’d är en ny realityserie som kommer sändas på den amerikanska kanalen TBS. Medverkande kommer att få testa sina kunskaper i grenar som påminner om de utmaningar som används i serier som Project Runway, Face Off, Hells’ Kitchen och så vidare. Vinnaren kommer sen att kunna fylla plånboken med 100,000 dollar.

Lyndsey Pearson, exekutiv producent och självutnämnd realityserie-entusiast, hoppas att detta kan leda till inspiriation både för nuvarande spelare liksom nya. Hon menar att exempelvis serier där deltagare tävlar i att baka, leder till att många känner sig inspirerade att baka själva. Så i samma kreativa anda som spelet skapats, vill man nu ta The Sims till ett nytt format.

Serien kommer att bestå av 4 avsnitt, med start 17:e juli. Bland både deltagare och kändisjury kommer vi kunna se personer som spelutvecklaren Dave Miotke och YouTube-personligheterna Kelsey Impicciche, Plumbella och Xmiramria.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Iklär sig ett headset dagtid för att hjälpa människor och ett annat kvällstid för att rädda digitala världar. Emma föddes i princip med en kontroll i handen, och gör sitt yttersta för att kombinera jobb, familjeliv och sin passion för spel. Utöver de konkreta spelen så djupdyker hon ofta i teorier kring spel och dess historik.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.