The Sims går från dator till TV

Har du någonsin låtit dina Simmar vara med i din egen version av Big Brother, The Kardashians eller annan utvald realityserie? Nu vänder den amerikanska kanalen TBS på formeln, och låter The Sims kliva in i tv-världen istället.

Det är nog inte många som har kunnat missa vad The Sims är för något (och heller inte The Kardashians… tyvärr). I 20 år har spelare runt om i världen fått leka med denna extremt förfinade version av en Tamagotchi. Simmar har levt, gått i skolan, fått barn, blivit instängda i rum där dörrar helt plötsligt försvinner och fått bada i pooler utan stege. Och självklart, så mycket mer!

The Sims Spark’d är en ny realityserie som kommer sändas på den amerikanska kanalen TBS. Medverkande kommer att få testa sina kunskaper i grenar som påminner om de utmaningar som används i serier som Project Runway, Face Off, Hells’ Kitchen och så vidare. Vinnaren kommer sen att kunna fylla plånboken med 100,000 dollar.

Lyndsey Pearson, exekutiv producent och självutnämnd realityserie-entusiast, hoppas att detta kan leda till inspiriation både för nuvarande spelare liksom nya. Hon menar att exempelvis serier där deltagare tävlar i att baka, leder till att många känner sig inspirerade att baka själva. Så i samma kreativa anda som spelet skapats, vill man nu ta The Sims till ett nytt format.

Serien kommer att bestå av 4 avsnitt, med start 17:e juli. Bland både deltagare och kändisjury kommer vi kunna se personer som spelutvecklaren Dave Miotke och YouTube-personligheterna Kelsey Impicciche, Plumbella och Xmiramria.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iklär sig ett headset dagtid för att hjälpa människor och ett annat kvällstid för att rädda digitala världar. Emma föddes i princip med en kontroll i handen, och gör sitt yttersta för att kombinera jobb, familjeliv och sin passion för spel. Utöver de konkreta spelen så djupdyker hon ofta i teorier kring spel och dess historik.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.