Tillbaka från det förflutna – vår första titt på designen till Ataribox

Har ni missat vad en Ataribox är? Det är lugnt, här får ni en liten sammanfattning:
Atari var ett av pionjärföretagen innan spelkraschen i början av 80-talet. De skapade Pong-kabinetten som spelades flitigt på 70- och 80-talet och Deras sista konsol var Atari Jaguar som släpptes 1993, så det här blir företagets första plattform på ca 24 år. I ett mail till Atarifans förklarade de att ”deras mål är att skapa någonting nytt som ändå är trogen sitt ursprung, med en charm som ska tilltala både nya och gamla fans av Atari.” Med det sagt – här har ni lite bilder på den nya designen till Ataribox!

Ataribox är utan tvekan inspirerad av Atari 2600 i sin design; det är kantigt på det där vektoraktiga sättet och det är svårt att inte se träpanel på framsidan. Indikerande ljus lyser igenom materialet och med stöd för både SD-kort, HDMI och fyra USB-portar känns Ataribox som en modern konsol. På tal om trädesign – två versioner av Ataribox kommer släppas – en lite mer modernt designat i svart och rött, samt en i den fulsnygga träpanelen som är en direkt tribut till 70-talet och de tappra försök utvecklare gjorde att få sina spelkonsoler att se ut som dekorationer i hemmet via ett hemtrevligt camouflage.

Inspirerade av klassiska designelement från den gamla Atari-eran (träpanel, räfflade linjer, höjd bakdel) presenteras en smidig design med moderniserade retrolinjer. Det lovas också både nya och gamla titlar, Jag var aldrig en Atariägare (jag är gammal, men inte tillräckligt gammal) men jag är redan sugen på mer detaljer kring specifikationer, spel och andra detaljer kring Ataribox. Sedan Sega drog sig ur konsolmarknaden har vi i princip haft Nintendo, Microsoft och Sony i en mindre evighet och med undantag för Valves Steambox är det här den första stora konsolen vi får ta del av på ett bra tag.

Planen är att ge oss både gamla och nya spel, där spel kommer laddas in digitalt via USB-enheterna. I likhet med NES- och SNES Classic kommer vi få gamla spel på modern hårdvara med HD-stöd. Till skillnad från NES- och SNES Classic så kommer de nog producera fler än bara en handfull konsoler (fy skäms, Nintendo). Atari har nyligen licensierat namnet Ataribox och förhoppningsvis betyder detta att deras inblandning i den moderna spelindustrin är tillbaka.

De har inte valt att teasa oss medvetet utan väljer att så sakteliga gå ut med ny information i den mån de känner att det är läge för det. De vill göra det här rätt och väljer därför att bara ge oss små aptitretare allteftersom. Under denna tid kommunicerar de med sitt community för att höra vad fans har att säga. Det finns gott om milstolpar, utmaningar och val att göra på vägen den närmaste månaden och vi kommer få mer information allteftersom arbetet går framåt.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.