Atari VCS snart redo att skeppas ut, med över 2000 spel

Atari VCS är nu knappa månader från våra nördiga nävar och Atari låter hälsa att det kommer att nå oss med så många som 2 000 spel direkt vid release. Det imponerande antalet kommer från ett samarbete man inlett med tjänsten AntStream Arcade, som i sig har ett bibliotek på dessa över 2 000 spel från bland andra Nintendo-, SEGA– och Neo Geo-maskiner.

AntStream-spelen kommer att spelas via en Atari VCS-exklussiv version av tjänstens app. Appen är gratis att använda de första 30 dagarna och kostar senare cirka hundralappen i månaden (något billigare om du tecknar ett årsabonnemang). AntStream-appen kommer dessutom med ett 50-tal av Ataris egna klassiska titlar som är exklusiva på Atari VCS. Konsolen lanseras också med den kostnadsfria appen Atari Vault som vid release kommer att innehålla över 100 spel.

Snabb bakgrundskoll

Vi har hört det tisslas och tasslas om Ataribox sedan E3 2017. Projektet fick under GDC efterföljande år namnet Atari VCS, vilket faktiskt var det egentliga (om än mer sparsamt använda) namnet på Atari 2600 när det begav sig. Under maj 2018 öppnade man för förhandsbokningar via en Indiegogo-kampanj som vida överträffade alla förväntningar. Efter en försening och några månaders radiotystnad är nu kommunikationen åter igång och allt ska nu fortgå enligt planen. Detta ger förhandsbokarna av Indiegogo-kampanjen sina konsoler någon gång i slutet av året eller början av nästa år. Är du en av de som förhandsbokat uppmuntras du ta en titt på sajten BackerKit så att allt står rätt till inför leverans.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.