Tio minuter av Metal Gear Solid: Ground Zeroes

[youtube id=”L5IVOs5Pxh8″ width=”600″ height=”350″]

För ett par dagar sedan så avslöjade Konami sitt nya Metal Gear Solid-spel, Metal Gear Solid: Ground Zeroes. Liksom tidigare spel i serien är även detta regisserat av Hideo Kojima, men skiljer sig samtidigt från originalserien genom att ha en öppen värld att smyga omkring i snarare än de bandliknande, linjära miljöer från föregångarna. Handlingen är en prolog till uppkommande Metal Gear Solid 5 och det har avslöjats att Naked Snake (Big Boss) kommer att spela protagonist. Spelet kommer vara det första av Kojima Productions att utnyttja deras nya spelmotor Fox game engine, och att döma av videon ser det minst sagt imponerande ut.

Med de blandade känslor som fans upplevde för Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots samt riktningen som har tagits med spinnoff-titeln Metal Gear Rising: Revengeance så känns det som att Kojima har tappat stinget under de senaste åren. Kollar man på gameplayet och berättandet i denna extensiva uppvisning av Ground Zeroes så verkar det dock, med reservation för viss skepsis, som att studion är back on track! Som gammalt Metal Gear-fan kan jag relatera till gameplayet och regin lever definitivt upp till förväntningarna. Kan detta bli en värdig spinnoff? Ett gott omen för Metal Gear Solid 5?

Läs mer på officiella hemsidan: http://www.metalgearsolid.com/

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.