Turrican pangar in på PS4 och Switch på fredag

Turrican är en anrik spelserie i run ’n gun-genren som gjorde sig känd på konsoler såväl som hemdatorer när det begav sig. Turrican utvecklades av pionjärerna Factor 5, som senare skulle stå för spelen i Star wars: Rogue Squadron-serien. Nu har ININ, retrospelsförläggaren med det lilla extra, plockat upp rättigheterna och ger ut en stor Turrican-samling, Turrican Flashback, till PlayStation 4 och Nintendo Switch.

Turrican Flashback innehåller originalen Turrican och Turrican 2, kompletterat med Super Turrican och Mega Turrican (dvs. Super Nintendo respektive Sega Mega Drive-spelet). Paketet släpps både digitalt och fysiskt den 29 januari, alltså nu på fredag.

Spelsamlingen presenteras som nyoriginal, med moderna kontrollscheman, visuella filter och andra livskvalitetsändringar så som att spara i realtid eller förmågan att spola tillbaka tiden. För de av oss som älskar Turrican-spelen mycket för dess soundtrack (signerat Chris Hülsbeck) lovordar ININ de prestationer som gjorts för att få en perfekt återgivning av originalens ikoniska toner.

Turrican Flashback kostar cirka 300 kronor om du vill äga det fysiskt. Den digitala prislappen lär bli något billigare.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.