Två miljoner till unga digitala ledare

Klara Stenkvist på Sverok.

Svenska Postkodstiftelsen ger två miljoner kronor i stöd till nystartade projektet Ungt Digitalt Ledarskap. Bakom initiativet står spelkulturförbundet Sverok, som med arbetet vill uppmärksamma och utbilda unga med digitala ledarskapserfarenheter i spelvärlden. Det skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Initiativet vänder sig till unga som har någon form av ledarroll i digitala spelsammanhang, såsom guild leaders i World of Warcraft eller moderatorer i spelforum. Sverok vill med insatsen öka samhällets förståelse för digitalt ledarskap och samtidigt lyfta fram erfarenheter som kanske inte traditionellt värderas på arbetsmarknaden.

– Man får massa ledarskapserfarenheter av att vara till exempel moderator på Discord, men det är inte något som vanligtvis hamnar på CV:t. Vi vill belysa hur dessa erfarenheter är viktiga och hur de har betydelse på arbetsmarknaden, säger Klara Stenkvist som är projektledare på Sverok.

Ett delmål för Ungt Digitalt Ledarskap är att uppmuntra demokratiska processer i digitala miljöer. Denna ambition delas av Svenska Postkodstiftelsen, som finansierar projektet. 

– Att stärka ungas ledarskap i digitala forum bör vara ett självklart åtagande för att säkerställa att samtalen sker på ett schysst och demokratiskt sätt. Vi är stolta att stötta Sverok med detta arbete, berättar Marie Dahllöf, generalsekreterare Svenska Postkodstiftelsen.

Projektet kommer under hösten kartlägga ungas erfarenheter inom digitalt ledarskap och nästa år lanseras en rapport baserad på den kunskap som samlas in. Projektets lärdomar ska sedan spridas till andra unga ledare i ledarskapsutbildningar.

– Det finns idag inga utbildningar för unga som är digitala ledare, men det vill vi ändra på. Med våra ledarskapsutbildningar vill vi sprida ungas kunskap och kompetenser till framtidens digitala ledare, säger Klara Stenkvist.

Sverok driver initiativet Ungt Digitalt Ledarskap fram till 2024. Inom ramen för projektet produceras en rapport riktad till civilsamhälle och makthavare. Under projektets andra år kommer även nätverksträffar för unga att hållas. 

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.