Äntligen! E-sporten får eget förbund

På spelhobbyförbundet Sveroks årliga Riksmöte i helgen fattades det enhälliga beslutet att skapa ett syskonförbund, Svenska e-sportförbundet, som helt fokuserar på e-sport, och vars mål är att bli en del av Riksidrottsförbundet.

– Det här beslutet är ett tydligt mandat från våra medlemmar som signalerar hur viktigt det här är. E-sport är idrott och tillsammans med andra aktörer har vi nu chansen att på riktigt utveckla e-sporten, säger Alexander Hallberg, förbundsordförande i Sverok i ett pressmeddelande.

Med 101 000 medlemmar i förbundet, varav 70% sysslar datorspel och e-sport, är detta en fråga som kommer att beröra många unga i Sverige. Det långsiktiga målet är ett medlemskap i Riksidrottsförbundet för e-sporten, en utveckling som även flera e-sportinstanser och kända e-sportprofiler har debatterat för, nu senast Emil “HeatoN” Christensen, aktuell i Mästarnas Mästare som e-sportrepresentant.

– Jag tror att det finns en stor möjlighet för e-sporten här och att samhället mognat för det här de senaste åren. Det viktiga blir nu att lyssna på e-sportcommunityt så att de inte känner sig exkluderade. Det blir också viktigt att få Riksidrottsförbundet att förstå vilken otrolig möjlighet det här för dem att engagera nya människor och nå nya målgrupper, säger Rickard Nordin, riksdagsledamot (C) och gäst på Riksmötet.

Under mötet har även beslut som rör ungas organisering, östasiatisk populärkultur och wrestling behandlats. Det beslutades också om en ny likabehandlingsplan, för att fortsätta ligga i framkant för att vara ett inkluderande och tryggt förbund för alla unga.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.