Sverok fokuserar på integration i sitt event

Under höstlovet arrangerar spelhobbyförbundet Sverok evenemanget Spellovet för det 16:e året i rad. Under veckan kan barn och unga över hela landet delta i över 200 aktiviteter där spel är den gemensamma nämnaren. Årets tema är integration och föreningar runt om i Sverige använder sig av spel för att skapa kulturupplevelser över gränserna.

Spellovet arrangeras av Sverok i samarbete med Studiefrämjandet. Eventet är en nationell manifestation för spelkulturen där tusentals deltar i evenemangen som Sveroks föreningar organiserar, allt från spelcaféer och brädspelskvällar till spelprogrammering och LAN.

– Spellovet är ett fenomenalt tillfälle att få testa på några av Sveriges mest populära hobbygrenar. Jag vill uppmana alla, barn, ungdomar och föräldrar, att ta sig till en förening som ordnar ett event, och upptäcka helt nya världar! säger Sam Bäfvenberg, föreningsansvarig på Sverok.

En viktig uppgift för Spellovet har alltid varit att öppna upp spelhobbyn och att ge fler barn och unga chansen till ett meningsfullt och roligt höstlov. I år är det därför ett ökat fokus på integration. I bland annat Göteborg, Spånga, Linköping, Visby, Kiruna och Umeå kommer det hållas spelträffar där föreningar bjuder in nyanlända ungdomar. Målet är att ta vara på spelens gränsöverskridande natur.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.