Unik svensk app har premiär idag

Idag lanseras en ny och väldigt unik applikation på Google Play, AppBattler. Svenskbelagda Continuo Applications AB har under drygt ett år tagit fram applikationen. AppBattler har för tillfället utvecklats endast till Android. De har dock planer på att göra en iOS-version i framtiden.
Med över 200 000 spel på enbart AppStore och Google Play så finns det tillgång till många timmars underhållning. Många spel kan man bli riktigt bra på men avinstallerar dem enbart för att det inte finns mer att göra. Du kanske har klarat spelet, samlat alla achievements och därmed ser det som ett varvat spel. Därför har AppBattler tagits fram.

Men vad är då AppBattler och hur fungerar den?

AppBattler är en social plattform där människor som spelar mobilspel utmanar varandra och tävlar i olika singleplayer-spel om vem som får högst poäng. AppBattler är enbart en plattform för tävlingar och spelen som man tävlar i finns redan tillgängliga på Google Play och utvecklas inte av AppBattler-utvecklarna. Med AppBattler kan du visa världen hur skicklig du är i ett mobilspel genom att ställa upp eller skapa turneringar där allt från två personer till tusen kan delta. Jag fick nöjet att tala med Gustav Fagerman som är en av utvecklarna till AppBattler. Han beskriver sin app med följande ord:

Appbattler är en app där du bjuder in dina vänner, eller rivaler, och tävlar om vem som kan hoppa högst, kasta längst eller samla mest poäng. Allt detta görs på ett väldigt enkelt sätt, du väljer vilket spel du vill göra upp i, väljer summor, tid och antal försök man har på sig. Sedan bjuder du in dina motståndare och sätter igång. Om du inte vill skapa en egen, privat turnering kan du istället ta plats i någon av alla de publika turneringar som löpande skapas av AppBattler. I dessa kan vem som helst delta och du får därmed chansen att spela mot folk från hela världen.

AppBattler har vid lansering sin egen valuta, play money, men i framtiden så kommer det gå att spela om riktiga pengar.

Gustav berättade även historien bakom AppBattler. Idèn kläcktes när Gustav Fagerman tillsammans med sin kollega Martin Stolt (en av utvecklarna) var på en restaurang med några vänner. De märkte att under middagen så umgicks de mer med sina mobiler än med varandra och då föreslogs en tävling att den som fick lägst poäng på en bana i Angry Birds fick betala notan. De märkte då att mobilspelandet fick en helt ny innebörd. Har man något att spela om så blir det roligare.

AppBattler lanseras idag på Google Play och jag tycker att det är ett väldigt spännande koncept som säkerligen kommer utvecklas ännu mer i framtiden. Det är inte många spel hittills som är kompatibla med AppBattler men jag litar på Gustavs ord när han säger att för varje vecka så blir nya spel integrerade med AppBattler-plattformen.

För den som är nyfiken på AppBattler så rekommenderar jag den officiella hemsidan.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

TV- och datorspel har varit en passion för mig i hela mitt liv. Jag började spela redan vid två års ålder på farsans NES och har sen dess byggt upp ett stort intresse för det. Att skriva har jag tyckt om att göra under en lång tid men det ska alltid vara på mina villkor så nu när jag kan förena det med spelandet är det underbart!

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.