Världsrekordet i Super Mario 64 slaget. Live i Växjö!

Rekord är till för att slås, men vissa rekord är mer svårslagna än andra. Ett av de mest eftertraktade rekorden är värdens snabbaste speedrun i Super Mario 64. I helgen slog sig sju av världens bästa speedrunners ner i Växjö för att försöka slå det “omöjliga” rekordet. Det ville sig inte bättre än att spanjoren Allan ”Cheese” Alvarez sprang in på den nya rekordtiden 1:38:54, något som inte ansetts vara möjligt att genomföra, allra minst framför en publik.

– Det är inte bara ett världsrekord, utan ett världsrekord på ett live-event, något som alltid har ansetts vara omöjligt, säger Cheese rill SVT.

För ett godkänt rekord skulle spelets alla 120 stjärnor samlas in och Bowser besegras.

– Det här är den första världsrekordstävlingen i Speedrunning av sitt slag. Vi vill göra Speedrunning mer lättillgängligt för allmänheten genom att ha kommentatorer och analytiker som i andra sporter, säger Fredrik Lidholt på European Speedrunner Assembly, som arrangerar eventet Break the Record: LIVE till SVT.

För bedriften belönades Allan ”Cheese” Alvarez med en prischeck på 77 000 kr.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.