Världsrekordet i Super Mario 64 slaget. Live i Växjö!

Rekord är till för att slås, men vissa rekord är mer svårslagna än andra. Ett av de mest eftertraktade rekorden är värdens snabbaste speedrun i Super Mario 64. I helgen slog sig sju av världens bästa speedrunners ner i Växjö för att försöka slå det ”omöjliga” rekordet. Det ville sig inte bättre än att spanjoren Allan ”Cheese” Alvarez sprang in på den nya rekordtiden 1:38:54, något som inte ansetts vara möjligt att genomföra, allra minst framför en publik.

– Det är inte bara ett världsrekord, utan ett världsrekord på ett live-event, något som alltid har ansetts vara omöjligt, säger Cheese rill SVT.

För ett godkänt rekord skulle spelets alla 120 stjärnor samlas in och Bowser besegras.

– Det här är den första världsrekordstävlingen i Speedrunning av sitt slag. Vi vill göra Speedrunning mer lättillgängligt för allmänheten genom att ha kommentatorer och analytiker som i andra sporter, säger Fredrik Lidholt på European Speedrunner Assembly, som arrangerar eventet Break the Record: LIVE till SVT.

För bedriften belönades Allan ”Cheese” Alvarez med en prischeck på 77 000 kr.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.