Varvat besöker WonderLAN

Den senaste helgen hölls BTH:s (Blekinge Tekniska Högskola) prestigefyllda WonderLAN i Karlskrona, ett öppet LAN för alla åldrar och där även spelare utanför skolan är välkomna. WonderLAN hålls igång av studentföreningen ”Mammas Källare”, i samband med Sverok, som organiserar det hela och även ordnar med datortaxi för folk som har svårt att ta med sig sina burkar. Vi har såklart varit där och snokat runt!

LANet hålls två gånger per år, en gång på vårterminen och en gång på höstterminen, och över åren har evenemanget enbart blivit populärare med en ökning från ca 60 spelare vid 2010, till runt 100 stolar nu i helgen. Till och med folk utanför Blekinge söker sig hit för att deltaga i de olika spelturneringarna, och i år fick vi besök från såväl Växjö som Göteborg och Lysekil.

De olika tävlingarna som arrangeras är i huvudsak turneringar i League of Legends och Star Craft II, men även en kreativ tävling i Minecraft där priser utdelades till bästa bygge. Vid sidan om turneringsspelen så har det såklart också varit populärt med titlar som Warcraft III och WoW – vilket ju hör till LAN i största allmänhet, eller hur? Men förutom digitala spel så har det i vanlig ordning också funnits plats för en hel del brädspel och andra sällskapsspel, som Magic: The Gathering, Descent: Journeys in the Dark och diverse rollspel  med mindre turneringar och priser.

Årets WonderLAN på BTH

I år besöktes WonderLAN av ca 100 spelare

Bland de runt 100 deltagare på årets WonderLAN så fanns det mer än nog med priser att distribuera till vinnarna i de olika tävlingarna. Vi på Varvat, i samband med Sony Playstation, har självklart ställt upp med sponsringen av några av priserna, nämligen de PS3-exklusiva titlarna Sly Cooper: Thieves in Time och God of War: Ascension som kommer att delas ut vid releasedatum till respektive vinnare.

Andra priser som delades ut efter tävlingarna var allt ifrån spelaffischer, små leksaker, spel, värdekuponger till matkedjan Subway, värdekuponger på Xbox Live och även hårdvaruprylar som headset, mus och musmattor från SteelSeries. Det har varit sponsring från alla håll och kanter, och risken att behöva dra igång spontantävlingar för att distribuera alla prylar har varit överhängande under hela helgen.. vilket såklart bara är roligt för oss tävlingsinriktade spelnördar!

Nästa chans att komma till LANet är vid höstterminen, så glöm inte att hålla koll på Mammas Källares hemsida efter sommaren! Kanske syns vi då.

Spana gärna in det vinnande bygget från Minecraft-tävlingen, av skaparna Max Waern och Erik Bergenholtz:

[youtube id=”yxOM4WQgEFk” width=”600″ height=”350″]

0 Delningar

1 Kommentar

  1. Synd att man inte bor kvar i staun. Hade vart kul att haka på.

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.