Varvat presenterar Papparecensioner!

Varvat presenterar stolt Papparecensioner, en ny vinkling på spelrecensioner.

Här på Varvat pågår en ständig diskussion om hur vi kan bli mer unika, mer personliga. Ur det har vi fått en rad olika initiativ. Vi har en persons tankar och åsikter i Onemarks kåserier, snack och chill i Varvatpodden, finsmakande av spelmusik med Soundtracksöndag och vi har en klarblå blogg från Spelmorsan. Historiskt sett har vi även haft artikelserier som turistguiden Världen Varvas (som med bristande variation borde hetat Skyrim Varvas), tillbakablickar med Spel jag minns och Glömda gamla spel, samt vår egna fashion show i Spelmode.

Nu testar vi något nytt: Papparecensioner!

Till skillnad till namnet är Papparecensioner inte något exklusivt för spelintresserade pappor. Det är inte heller en meme. Alla variationer av föräldrar är den tilltänkta målgruppen och alla är naturligtvis välkomna att läsa. Som det växande pappa-begreppet inom gaming är Papparecensioner tänkt att vara enkelt utformade, utan avancerat spellingo och lätta att ta till sig inför valet och kvalet av eventuella spelköp. Förhoppningsvis blir de också roliga att läsa. Dessutom rullar det av tungan bättre än Föräldrarecensioner – det låter ju bara som någon socialen håller på med.

Vem är jag?

Personen som kommer att skriva Papparecensionerna är jag, Daniel Rydelius. Jag tänker inte tråka er med långa berättelser om min uppväxt med tevespel, den delen är underförstådd. Istället gör jag så som vi föräldrar alltid gör när vi möter andra föräldrar: pratar om barnen.

Jag på Gamescom. Också jag på en vanlig dag.

Jag fick mitt första barn 2009, Lotta får hon heta i det här fallet. Ni vet, man trodde ju att man hade hunnit förbereda sig under månaderna innan förlossningen. Nu har tio år gått och intensivkursen i föräldraskap pågår fortfarande. Lotta har dessutom fått förstärkning i form av en enveten lillasyster, vi kan kalla henne Lisa. Lotta har ett hjärta av guld och Lisa är intelligent. De är min stjärna och måne.

Trots att jag anser att en förälder inte bör forcera sina intressen på barn finner jag det frestande att leda dem in i spelens magiska världar. Ett tag var Lotta inne i Pokémon och vi båda kunde sitta tillsammans med våra 3DS i soffan och byta färgglada monster. Nu har hon ”vuxit upp” och är inte längre intresserad av Pokémon. ”Sorry pappa.” Lisa har däremot precis upptäckt hur kul det kan vara med mamma och pappas mobiler och alla appar. Reklamannonser är däremot inte roligt.

Först ut

Först av vad som förhoppningsvis blir många Papparecensioner är Pokémon Sword och Pokémon Shield. Du kommer veta om de här spelen är något att lägga under granen eller plocka upp på mellandagsrean innan julrushen börjar, det vill säga om några dagar.

Vad som följer därefter beror helt på vad Jultomten kommer med i år. Jag har varit ganska snäll i år och borde få något hårdare än strumpor. Kom gärna med önskemål på recensioner också så ska vi se vad vi kan ordna.

På återseende.

1 Kommentar

  1. Jag förväntar mig pappaskämt uppåt väggarna!

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.