Vesper: en atmosfärisk plattformare släpps 30 juli

Vesper utvecklas av italienska studion Cordens Interactive och rubricerar sig själv som ett atmosfäriskt plattformsspel. Med ett fokus på smygande och moderna pussel flörtar Vesper med såväl nostalgi som nyvunna plattformsentusiaster.

I spelet kontrollerar du en android som utforskar en fallen värld. Fallen, men inte övergiven. Beväpnad med ljusenergi, effektivt smygande och en förmåga att (bland annat?) kontrollera fienden har hen den avgörande rollen för hela sin ras. Det ser inte helt olikt ut kommande Metroid Dread, men tajmingen vittnar om att de utvecklats samtidigt.

Den 30 juli är Vespers releasedag och plattformen är PC (via Steam), men redan nu finns en demo att provspela. En glimt av spelet finns även i sidhuvudet.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.