Vilken är din kvinnliga favorithjälte?

I spelet Dishonored 2 väljer man mellan att spela Kejsarinnan Emily Kaldwin eller hennes far Corvo Attano. Det är en klassisk historia med alla ingredienser: svek, förräderi, kamp mot alla odds och ond bråd död. Emily har intrigerats bort från tronen av Delilah och nu får vi som spelare hjälpa henne att återta sin rättmätiga plats.

Till Emilys, och alla andra kvinnliga hjältinnors, ära ställer vi frågan om vilka era kvinnliga favorithjältinnor är? Personligen tycker jag att Lara Croft är en stark kandidat. Eller kanske Jill Valentine från Resident Evil 3. Även hjältinnor som D.Va, Mei och Zarya från Overwatch visar att kvinnor kan!

Här är ett par svar från kända svenska profiler:

Paulina Lorné, Ms Gamer
Commander Shepard agerar rättfärdigt och nobelt som en jedi som Paragon – men är inte rädd för att plocka fram en tuff ”What’s-in-it-for-me” attityd om man spelar Renegade. Hon tar hela tiden svåra och avgörande beslut, och får som många av oss stå på sig i en mansdominerad värld.

Camilla Läckberg, författare
Jag gillar Modesty Blaise för att hon är en självständig, stark och cool kvinna.

Paula Manrique, Fenjima
Åh den här var lätt, har två favoriter. Den ena är Ellie i Last of us för att hon är så otroligt modig och stark karaktär. Samt för att hon inte finns enbart för att assistera Joel. Den andra är Amanda Ripley i Alien: Isolation, jag menar…hon fajtas mot Aliens i en rymdstation. Ensam. Riktig hardcore brud!

Lotta Gray, Journalist/bloggare
Pippi Långstrump för att hon är så cool, stark och en bra förebild som går sin egen väg och vägrar kompromissa!

Vem är din favorit?
Clementine från Walking Dead, The Bride från Kill Bill, Peaches från Super Mario eller kanske någon helt annan?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.