Virus buffar spelare inför Destiny: Rise of Iron – en ARG-kampanj?

Har du spelat Crucible i Destiny det senaste dygnet? Kanske testat det nya Private Matches-läget? Då har du säkert lagt märke till att du själv eller andra spelare haft svärmar av konstiga partiklar runt huvudet i samband med mystiska buffar. Dessa buffar har idag kopplats till en undersida på Bungie kallad Owl Sector, där kryptiska meddelanden tillkommer titt som tätt från organisationen. Sammansatt målar det upp ett scenario i Destiny som skulle kunna leda upp till releasen av Rise of Iron och den nanoteknologi som är expansionens antagonist.

Detta ”virus”, om man kan kalla det så, sprids i spelets pvp-läge och ger olika exp- och reputation-ökningar. Brilliance 3.2 är den mest vanliga buffen, följt av en som heter Splendor 2.6. Kartan på Owl Sectors hemsida visar spridningen av viruset bland spelare och representerar alla påverkade guardians i Destinys värld.

Många spelutvecklare brukar inleda spelannonseringar med gåtor och mysterier för fans att lösa. P.T. är ett utmärkt exempel på detta, även om det i sig själv var ett faktiskt spel. Bungie har vid flera tillfällen drivit så kallade Alternate Reality Games (ARG) i spelkampanjer upp till releaser. Utannonseringen av Destiny föranleddes av en mycket kryptiskt pussel som byggde på stjärnbilden Vargen.

Det dröjer nog inte länge innan kloka Destinyfans knäcker denna nöt. Men tills dess kan vi bara spekulera i vilka Owl Sector är, vad partiklarna som omgärdar spelare är för något och framför allt, hur upplösningen ser ut.

Destiny: Rise of Iron släpps den 20 september på Playstation 4 och Xbox One.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.