Warframes Plain of Eidolon på ingång till PC

Det oberoende spelutvecklingsföretaget och utgivaren Digital Extremes är redo att presentera sitt kooperativa onlineactionspel Warframe för en värld av nya spelare. När Digital Extremes Plains of Eidolon släpps till PC och Steam nästa vecka är det med en helt ny, öppen design. I dagsljus bjuder den vidsträckta nya geografin på mängder av platser att utforska och på natten väntar strider som inte liknar någonting spelare av Warframe har upplevt tidigare. Expansionen Plains of Eidolon är gratis att spela och släpps först till PC, därefter till PlayStation 4 och Xbox One i november.

I Plains of Eidolon bjuds spelarna på en helt ny och annorlunda upplevelse som skiljer sig från de labyrintartade små kartorna de är vana vid. Den här gången får Warframe-spelare uppleva sinnrikt belysta landskapsvyer med en fast dygnsrytm som skapar en fängslande, kontinuerlig känsla av morgon, dag, kväll och natt.
Under dagen har Tenno (spelaren) full frihet att interagera med NPC:s i den provisoriska kolonin Cetus, ta sig an uppdrag och umgås med upp till 50 andra spelare. Spelarna måste här samtala och köpslå med en mångfacetterad skara stadsbor, däribland gruvexperter, fiskhandlare, djurtämjare, maskmakare och vapensmeder. Hos den sistnämnde kan spelarna skapa en rad olika modulbaserade vapen och anpassa dem efter eget tycke och smak.

Bortom staden breder ett vidsträckt slättlandskap ut sig för spelarna att utforska. Antingen på egen hand eller i grupper om upp till fyra spelare. Här, bland böljande kullar, dolda grottsystem och glittrande vattendrag fulla av undervattensvarelser, kan Tenno roa sig med en rad minispel som spjutfiske och gruvbrytning för att samla material, eller ge sig in i strider mot de ständigt närvarande och rovlystna Grineer, på land lika väl som i luften tack vare den uppdaterade Sky Archwing.

De dagliga aktiviteterna är tillgängliga för samtliga spelare, oavsett erfarenhet. Så fort mörkret faller skingras dock fienderna, för om natten hemsöks slätten av enorma monstermaskiner – Sentients. Lockade av en mystisk kraft stiger dessa medvetna maskiner – spektralvarelser kända som Eidolon – upp ur haven och hotar allt levande i sin väg. Vad är det de söker efter, natt efter natt? Vad krävs för att du och ditt lag ska besegra dem?

En ny frame gör entré

Det 34:e Warframe-skalet, Gara, gör debut. Hen kan manipulera glas och bland hans förmågor hittar du bl.a. Shattered Lash. Med den kan hen svinga en glasvapen (låter bräckligare än vad den är!) som klyver ned fienden. Med en 180-gradersrörelse blir allt minst ett huvud kortare. Splinter Storm omringar motståndaren av en virvelvind avglasskärvor. Några av de andra förmågorna är Spectorage och Mass Vitrify. Den ena dödligare och fräsigare än den andra.

Gara svingar även en egen arsenal. Med Astilla kan Gara skjuta glasprojektiler som exploderar i en kaskad av väldigt obekvämt glassplitter vid träff. Volnus är en tungvikare som kräver viss styrka fårn dig, men lever du upp till kraven kan du förvandla dina fiender till oigenkännligt gegg. Fusilai är shurikens av glas och tränger igenom pansar och dödar fiender tyst och obemärkt.

Du får även nya förstärkningar. Argonak låter dig plocka ut fiender på distans med Grineer-gevärets lasersikte som markerar mål på långt håll. Dödlig såväl vid enstaka skott som vid automateld. Krohkur är en kroksabel som kan leverera en redigt dos criticals. Dual Krohkur är helt enkelt två kroksablar. I dual wield-läge kan du hugga ned fiender ännu effektivare. Ett spel av det här slaget är inte komplett utan möjlighet att klä ut sig lite och med hjälmen Virago och Garas nya signaturdräkt Hyalus Syandana kan du leka trendlejon medan du skoningslöst mördar saker. Alla Garas komponenter kan för närvarande hittas i spelet. Hela ritningen dyker upp i ett särskilt uppdrag senare den här månaden.

Fokusförmågan Operator-Warrior är tillbaka i en omarbetad version. Systemet gör alla förmågor mer fokuserade på strid, så att du kan utrusta din operator med specifika vapen och till och med pansar som finns gömda långt nere i grottorna. Spelare kan också bygga Mag Deluxe Skin, Deluxe Tonfa och Delux Syandana, eller köpa dem från spelets egna butik. Du kan även ägna dig åt resurssamlande samt insamling av ”stenfisk”, vilket är helt nytt för Plains of Eidolon. Det finns även nya skeppsdekorationer och Grineer-vapen att samla på, samt nya moddar och rörelsemönster (stances).

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.