Witcher-sagan får en fortsättning – utvecklas tillsammans med Epic Games

Som en blixt från klar himmel släppte CD PROJEKT RED under måndagskvällen ett högst oväntat pressmeddelande. Studion meddelar att nästa del av Witcher-sagan är under utveckling på Unreal Engine 5 och spelet produceras tillsammans med Epic Games. Visst, det har gått rykten i spelvärlden att ett nytt äventyr med Geralt av Rivia var på gång, men nu är det alltså officiellt.

Det innebär också att CD PROJEKT RED överger REDengine-teknologin som drivit Witcher-spelen sedan releasen av Assassins of Kings år 2011. Mycket tyder på att partnerskapet har tillkommit som ett resultat av Epics erfarenhet av Unreal Engine 5. REDengine kommer däremot att ligga till grund för kommande expansioner till Cyberpunk 2077.

Pressmeddelandet säger inte ett ord om spelets story eller dess releasedatum, men vi får veta att det kommer att bli ett open-world-äventyr, precis så som vi förväntar oss. Det är inte helt klarlagt om det är en helt ny story eller en fortsättning på äventyret efter The Wild Hunt. Men bara vetskapen om att ett nytt Witcher-spel är på gång höjer pulsen även hos den mest garvade speljournalisten.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.