The Witcher får säsong två – innan första visats

Häxarspexaren Cavill får en chans till

Ingen lär ha missat att The Witcher har en ny premiär inom kort. Rättigheterna till att göra en tv-serie baserad på den hyllade speltrilogin snappades upp av Netflix, troligtvis någon gång under 2017. Seriens första säsong släpps på streamingtjänsten den 20 december i år. Nu är det redan bekräftat att en andra säsong är i görningen.

Säsong ett kommer att ta upp åtta episoder, men det är inte avslöjat exakt hur den kommer att förhålla sig till böckerna av Andrzej Sapkowski eller spelen av CD Projekt RED. Sapkowski har dock en konsultroll för produktionen, som annars leds av Lauren Schmidt Hissrich (Daredevil, The Umbrella Academy). CD Projekt Reds egen Tomas Baginski, som ligger bakom flera av spelets intro- och mellansekvenser, ska dessutom ha en regissörsroll i projektet, enligt Techradar.

The Witcher är ett ypperligt varumärke att adaptera till en serie, och med Netflix bakom rodret har jag inga som helst tvivel på att produkten kommer att åtminstone vara sevärd. Att Geralts skådis, Henry Cavill, dessutom är ett uttalat fan av spelen (han sägs ha ringt sin agent varje dag om rollen innan han fick bekräftat att han fått den) gör en hoppfull. Nu är jag i och för sig en av de skändare som bara knappt spelat Witcher-spelen (och dessutom inte gillade Switch-porten av trean), men serier är en helt annan femma. Och är det någon som har koll på serier och serieadaptationer, så är det just Netflix.

Nyfiken på att veta mer? Den senaste trailern finns i sidhuvudet, och här nedanför följer en trailer från Netflix Italia som klippt och skuren för att retas med tittaren. Är du hajp inför premiären den 20 december?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.