The Wizard and the Slug – svenskt soloprojekt på Kickstarter

Robin Velu, also known as Silkworm, är en kreativ person som på egen hand börjat snickra på ett spel – plattformsaction med en udda berättelse, The Wizard and the Slug. Inspirationskällorna är många, så som Adventure Time och Mega Man, men det är den jazziga musiken som fastnar. Silkworm har utvecklat spelet under två år på sin fritid och söker nu medel att avsluta processen via Kickstarter.

Vid första anblick är det lätt att avfärda spelet som ett barnspel, något som utvecklaren Silkworm är självironisk om, men en närmare titt visar att The Wizard and the Slugs actionmoment är riktigt hektiska – som ett bullet-hell för sniglar. Förutom plattformsmoment har spelet en intressant stridsmekanik där snigel kastar delar av sin kropp på fiender, vilket får snigeln att krympa. När den är krympt tar snigeln skada, så för att undvika det måste snigeln växa mellan attackerna – detta görs med ett knapptryck, som att ladda om ett vapen, fast det är en snigel.

För mer information om The Wizard and the Slug, klicka in på Kickstarter, där finns massor med klipp och ett demo att ladda ner. Kickstarterfinansieringen löper till och med 27 april.

The Wizard and the Slug utvecklas för PC och Mac.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.