Det här ingår i Breath of the Wild DLC 1

Massa goda småsaker väntar i Breath of the Wilds första DLC.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild får till sommaren det första av två DLC-paket och nu har Nintendo äntligen utannonserat lite av innehållet. För det första kommer den innehålla ett överlevnadsläge kallat Trial of the Sword, i vilket Link ska besegra anstormande fiender. Kruxet är bara att Link i början inte har någon utrustning att tillgå, utan måste samla på sig vapen och nyttja dem väl mot allt starkare fienderna. Klarar du alla 45 nivåer, låser du upp den sanna kraften i Master Sword så att den jämt lyser.

För det andra tillkommer en funktion kallat Hero’s Path, vilket kartlägger Links rörelser i Hyrule. Med hjälp av denna funktion kan du hålla reda på var du har och inte har varit. På så sätt underlättar det i sökandet efter nya äventyr. Och skatter. Skatter är ju det viktigaste.

En tredje funktion är svårighetsgraden Hard Mode som – överraskning – gör spelet ytterligare lite svårare. Ni som spelat Breath of the Wild vet nog att spelet till en början är ganska svårt, men blir desto lättare senare, när du har stora, vassa svärd med dig. Hard Mode ger fienderna regenererande hälsa, mer styrka och bättre vapen att spöa Link med. Och se upp – fiender kommer befinna sig i luftrummet och göra livet surt för dig.

Utöver det tillkommer en hel drös med gömda skatter att hitta. Bland annat en magisk medaljong som du kan återkalla dig själv med. Denna Travel Medallion är en artefakt som gör det möjligt för dig att markera din position som du sedan kan teleportera tillbaka till. Hur händigt är inte det?

Är mode din grej så har det första DLC-paketet en hel garderob med nya plagg. Klä dig som Tingle eller en spöklik soldat med Tingle’s Outfit och Phantom Armor, eller locka fram rebellen i dig med Midna’s Helmet och Majora’s Mask. Dessutom är en magisk Korokmask gömd någonstans i Hyrule och det sägs att den som tar på sig det stora lövet kommer kunna känna av när Koroker finns i närheten. Perfekt för den som letar efter alla 900 fröna.

Allt detta är bara ett smakprov på innehållet i det första DLC-paketet. Mer information kommer närmare releasen i sommar. Det andra DLC-paketet som släpps senare i år ska utöka äventyret med en separat berättelse, en helt ny dungeon och mycket mer. Båda paketen köps via ett Season Pass för cirka 20€ euro. De kan inte köpas separat.

 

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

1 1

1 Kommentar

  1. Kul med DLC, mindre kul att pröjsa €20 direkt efter att man har köpt spelet. 🙂 Det där med ”hero’s path” (eller något liknande) borde väl ha funnits med från början?

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.