Spelmode, del 13: Varför Reaper är som han är (Overwatch)

Overwatch

Årets spel 2016
PC Playstation 4 Xbox One
8

Mycket bra

7.3

Användarbetyg

Spelmode, del 13: Varför Reaper är som han är (Overwatch)

Spelmode, del 13: Varför Reaper är som han är (Overwatch)

2016. Comicon, Kistamässan i Stockholm. Jag står där, lätt febrig och funderar. Bullret i lokalen känns måttligt roande, men jag är ändå på bra humör. Febern gör att det tar emot, men det är ju en mässa packad med spel och annat nördero! Dessutom vill jag ha lite Overwatch-merch innan jag åker hem. Är helt kär i spelet men hittar ingenting att tillfredsställa min besatthet med. Efter att ha letat runt lite överallt men inte hittat något som känns intressant i någon annan kategori lyckas jag hitta en vit t-shirt med loggan på bröstkorgen. Den känns extremt tråkig, men det är ju bättre än ingenting. Jag börjar bläddra bland tröjorna för att se om jag hittar några andra motiv.

Bakom mig hör jag två stycken som flämtar till i lätt förskräckelse. Efter några t-shirtar förstår jag varför. Emellan högarna, lite längre ned, ligger en ihopvikt svart t-shirt. Jag ser Blizzard-loggan i nacken och fattar att det inte finns många ex av den här kvar. Någon har gömt den för att ta ut pengar och sedan komma tillbaka. Jag lirkar fram den och hör frustrerade viskningar bakom mig. Plötsligt är det här en rolig, sadistisk lek. Inte på något sätt fel, men det är svårt att inte njuta litegrann av situationen. Det blir min belöning för den här evinnerliga febern och allt buller.

Jag plockar symboliskt upp tröjan och vecklar ut den. Två sekunder med blicken på Reaper innan jag frågar vad han vill ha för den. De frustrerade och stressade viskningarna fortsätter. ”200” säger han som jobbar där. Jag väntar med att svara bara för att stressa dem bakom mig en smula. Betalar för den och går därifrån, hela tiden öronen spetsade mot de stackarna som precis blev av med den. Jag vet, jag är en hemsk människa. Men jag gillar Reaper. Han är en gnällig jävel så det passar mig.

Klädesplagg: T-shirt
Spel: Overwatch
Motiv: Reaper
Köpt: Gamex 2016

MEN! Nu var det inte mina moraliskt tvivelaktiga handelsmetoder vi skulle prata om. Jag tänkte att vi, Blizzcon till ära, skulle snacka litegrann om en Blizzardkaraktär.

Jag kommer nämna Moira som hastigast men om ni vill veta mer om henne kan jag rekommendera att ni läser om henne och processen bakom skapandet här. Jag tänkte spinna vidare litegrann på varför Gabriel Reyes är som han är och varför jag tror att det är Moira som ligger bakom hans nuvarande tillstånd. Det här är en salig blandning av fakta och spekulation, så låt det vara food for thought.

Gabriel Reyes

Gabriel växte upp i Los Angeles. Innan omnickriser var han en högt respekterad veteran i den amerikanska militären. Gabriel fick en position i regeringens kontroversiella (och väldigt hemliga) program där de augmenterade soldater. Militära vetenskapsmän formade Gabriel och andra deltagande till perfekta soldater med övermänsklig styrka, snabbhet och smidighet.

Overwatch

Reyes och hans vapenbröder fick snart testa sina färdigheter. Omnickrisen chockade världens militär och de kunde knapps stå emot maskinerna. Förenta Nationerna formade Overwatch, en organisation som skulle samla världens främsta i olika områden för att kunna bli spjutspetsen som stoppade upproret, På listan över deltagare fanns två stycken från programmet för augmenterade soldater. Gabriel Reyes och Jack Morrison. Deras bedrifter, arbetsmoral och mod hade utmärkt dem, Gabriel och Jack blev snabbt vänner och bestämde sig för att ansluta sig till Overwatch tillsammans.

Gabriel gavs ledarskapet för gruppen, men det var Jack som hade störst inflytande och inverkan på gruppen. Han lyckades plocka fram det bästa hos människor. Han hjälpte till att forma Overwatch och dess mångfacetterade agenter till en effektiv och solid grupp. De lyckades hitta sitt fokus och kunde stå emot omnicangreppen. Tack vare sin inspirerande och inspirerande roll i teamet blev han befodrat till strike commander av UN. Han blev då officiell ledare för Overwatch. Detta ledde till att bitterhet växte fram hos Gabriel.

Blackwatch

Gabriel blev ledare för Blackwatch, en hemlig undergrupp till Overwatch. Efter ett tillslag mot Deadlock Gang, en liga som smugglade vapen och militär hårdvara, bestämde sig Gabriel för att hälsa på den tillfångatagne Jessie Mcree. Han var imponerad av dennes färdigheter med skjutvapen och marksmanship and snabbtänkthet. Gabriel gav McCree ett val – tyna bort i ett högsäkerhetsfängelse eller anslut dig till Blackwatch. McCree valde det sistnämnda. En annan person som rekryterades till Blackwatch var den kontroversiella genetikern Moira O’Deorain.

Förvandlingen börjar

Med Moira på teamet blev Gabriel fascinerad över hennes studier. Hennes metoder var för oetiska för Overwatch, men det betyder inte att hon inte han snappa upp en del information medan hon var där. Gabriel var redan less på ”daltandet” som Jack sysslade med och var bara glad att han äntligen fick jobba som han ville; ohindrad av röd tejp och besvärliga regler. När Moira fick experimentera på Gabriel var det dock mer än vad han han räknat med.

Slutet för Overwatch

När Overwatch möttes med en mängd anklagelser som skadade organisationens rykte. Det hela eskalerade och Overwatch var tvungen att läggas ned. Den officiella historien säger att Gabriel och Jack dog i en explosion i det Schweiziska högkvarteret. UN förklarade skrev av incidenten som en olycka. Då Gabriel startade ett uppror mot Jack och Overwatch utlöste det en väpnad konflikt i basen. under kaoset lyckades de orsaka en explosion som begravde Jack och Gabriel i ruinerna. Gabriel överlevde explosionen. Gabriel såg allt detta som Jacks fel och vägrade acceptera att han omkommit i explosionen. Han gav sig ut på en personlig vendetta för att hitta honom och avsluta vad han påbörjat i Schweiz.

Gabriel är borta…

Några år efter incidenten började vittnen berätta om en mystisk varelse som varit på slagfälten. Denne hade rört sig obehindrat genom de mest mardrömslika slagfälten. De få kroppar som hittats var bleka, tomma skal. Som om de var tömda på liv. Deras celler hade degenererat. Denna vålnad antogs vara ett genetiskt experiment som misslyckats, där dennes cellstruktur bröts ned och återbyggdes i en hypersnabb takt. Denna vålnad skulle snart ansluta sig till Talon, en mystisk organisation med en mörk agenda.

…Reaper är här

Moiras experiment på Gabriel hade accelererat. Cellmutationen hade förvandlat denne till ett spöke, något annat än människa. Kvar fanns bara det som nu kallade sig för Reaper. Med Talon har han slagit sig samman med Widowmaker, en kvinna som undergått hjärntvätt av organisationen och beordrades att mörda sin egen make (f.d. Overwatchagent), samt Doomfist, en av ledarna i organisationen. Ännu en gång steg Gabriel i rang och blev en av dessa ledare. Men denna gången som Reaper. Spöket som konstant befinner sig mellan liv och död.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Glömt lösenord

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com