2.5 miljoner spelare deltog i FIWC 2013

Smått otroliga 2,5 miljoner spelare anmälde sig till FIFA Interactive World Cup (FIWC) under 2013, vilket gör årets turnering till den största i FIWC:s tioåriga historia. Världens 21 bästa virtuella fotbollsspelare som gick vidare från grundspelet kommer att mötas i Madrid nästa månad (6 maj – 8 maj) för att göra upp om vem som blir FIWC-mästare 2013.

FIWC kom med i Guinness rekordbok redan 2010 som världens största spelturnering och har sedan dess vuxit ännu mer. En undersökning utförd av FIFA för att uppmärksamma 2,5 miljoner deltagare visade att spel i turneringen gör dig till ett mer troligt val för ett managerjobb i det verkliga livet. Den senaste undersökningen visade att 71 % av spelarna skulle vara nöjda om en FIWC-deltagare utsågs till manager för deras favoritklubb i den verkliga fotbollsvärlden, vilket betyder att Pep Guardiola, Jose Mourinho och Sir Alex Ferguson snart kan få sällskap av en ny uppsättning tränare och managers.

Förtroendet för att deltagande i FIWC producerar framtida managers stärktes ytterligare av att mer än hälften (51 %) av de tillfrågade ansåg att deras FIFA-spelande hade förbättrat deras totala kunskaper som manager. Den egenskap som förstärkts mest var förmågan att ta matchavgörande beslut som exempelvis byten och förändringar i lagformationen.

Det visade sig även att 78 % av dem som spelar är säkra på att de förbättrat sina taktiska kunskaper genom att de fått möjligheten att spela i världens toppligor vilket gett dem erfarenhet av olika spelstilar och liga-tempon, som i sin tur gett dem kunskap i hur de bygger framgångsrika lag.

76 % svarade att FIWC framförallt förbättrat deras positionsspel på grund av de olika spelmönstren som kan skapas med hjälp av den stora variationen av formationer som finns tillgängliga i spelet.

Men det är inte bara under matchen som förbättringar sker då 46 % av de tillfrågade ansåg att deras träningsteknik förbättrats.

“Att spela FIFA 13 och att delta i FIWC har verkligen förfinat min taktiska kunskaper och mitt beslutsfattande har blivit mycket bättre. Det finns så många bra FIFA 13-spelare i turneringen att ditt positionsspel måste vara perfekt för att du inte ska åka ur, och jag vet att mitt spelande verkligen förbättrat den delen. Jag har idag en bättre kunskap om fotboll och att leda ett lag genom mina erfarenheter från FIWC”, konstaterar den tvåfaldiga FIWC-mästaren Alfonso Ramos

Även om FIWC-deltagarna ännu inte landar topp-managerjobb har de inga problem att frottera sig med världens bästa fotbollsspelare. Alfonso Ramos, 2012 års mästare fick leva varje fotbollsfans dröm när han besökte FIFA Ballon d’Or-galan och träffade världens bästa fotbollsspelare och tog sig an Barcelona-stjärnan Gerard Pique i en FIFA 13-match.

All action från finalen kommer att livestreamas via http://www.youtube.com/fifatv

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

TV- och datorspel har varit en passion för mig i hela mitt liv. Jag började spela redan vid två års ålder på farsans NES och har sen dess byggt upp ett stort intresse för det. Att skriva har jag tyckt om att göra under en lång tid men det ska alltid vara på mina villkor så nu när jag kan förena det med spelandet är det underbart!

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.