Svensk Indie på Gamex 2013: CoBots

CoBots är ett spel om två sammanlänkade underhållsrobotar som tillsammans ska styra ett gigantiskt rymdskepp. De behöver hämta och flytta energikärnor för att aktivera olika sektioner av rymdskeppet. Detta gör dom för att skydda de sovande emigranterna, mänsklighetens enda överlevande.

Skaparna, Digital Tuna, är sex gymnasieungdomar från Uppsala Universitets Department of Game Design: Campus Gotland. CoBots var deras första skolprojekt och det vinnande bidraget på årets Gotland Game Conference. Spelet gjorde dom på tio veckor men har slipats inför releasen.

Viva Ivarsson, konstnär på Digital Tuna, berättade för mig på Gamex att de ville göra ett sant co-op-spel med inriktning på pussel. Spelet skulle vara lugnt och stämningsfullt. Pusselmomenten skulle inte stressa spelarna. Av demo:t att döma har de lyckats väl med deras målsättningar. Dessutom är spelets estetiska design mysigt och behagligt för ögonen. När jag kommenterade robotarnas rosa samt gröna färg och avsaknaden av blått sa Viva att det var ett medvetet beslut, samt att den rosa roboten fått en manligt betingad form och den gröna en kvinnlig. Formen på robotarna hade jag inte noterat men det var en trevlig kontrast gentemot det rådande spelklimatet.

Cobots går att köpa på Digital Tunas hemsida, eller testa på Gamex.

[youtube id=”r6ZabOeMhLE” width=”600″ height=”350″]

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.