Svensk Indie på Gamex 2013: Shelter

Har du alltid undrat hur grävlingar lever i naturen? Might and Delight, den svenska lilla datorspelsstudion, är aktuella med Shelter som de visar upp på Gamex i Kista. I Shelter styr spelaren en grävlingsmamma som ska skydda och mata sina fem ungar. Det går att leta frukt och grönsaker för att ge näring och styrka åt sina ungar. Gräs och ihåliga träd fungerar som skydd mot rovfåglar under deras resa.

Det är en mysig och stämningsfull vandring där starka känslor skall vara drivkraften för att skydda de små grävlingarna. När man sjönk ner i bönsäcken vid Might and Delight och satte hörlurarna över öronen försvann Gamex för tillfället och grävlingarna var det enda jag fokuserade på.

DSC_0577
Bönsäck! Jäkligt nice och skönt att sitta i.

Daniel Gustafsson, level designer på Might and Delight, berättade att Shelter designades med en emotionell upplevelse som målsättning. De fem ungarna jag fick rå om i tjugo minuter var väldigt söta och när falken hotade att äta upp dom, gjorde jag mitt yttersta för att skydda dem. Utan att jag egentligen reflekterade över varför.

Spelet saknar heads up display och menyn är kort och enkel. Allt för att inte sabba inlevelsen, förklarar Daniel. Det man ser i miljön och det man hör är de enda signaler man får för att navigera.

När jag tog av hörlurarna efter en avklarad bana, upptäckte jag att Andreas Wangler, lead designer på Might and Delight, hade smugit fram och observerat mitt spelande. Vi samtalade kort och han delade med sig av företagets tankesätt kring spelen de gör, att de ska vara av en lite mindre skala och att de vill variera typer av spelupplevelser. Andreas kommer från Avalanche Studios och Codemasters, men han var ödmjuk när han sa att han trivs bra i en mindre studio.

Shelter finns att köpa på dess hemsida och på Steam. De går även att testa på Gamex.

0 Delningar

1 Kommentar

  1. Haha, gulligt spel 🙂 Modersinstinkten är stark 😉

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.