Accessoar och handkontroll – det här är Poké Ball Plus

Denna nya pryl till Nintendo Switch är inte bara en kontroll, utan även en interaktiv accessoar lämplig för alla pokénördar.

När Pokémon Let’s Go: Pikachu! och Pokémon Let’s Go: Eevee! utannonserades passade Nintendo på att överraska med en helt ny tematisk kontroll till Nintendo Switch, men inte bara en Joy-con i nya färger, utan något helt nytt.

Spela med bollar

Släpps den 16 november, samtidigt som Pokémon Let’s Go.

Poké Ball Plus är produkten som ska emulera drömmen om att ha en fungerande poké ball med ett riktigt och sött litet monster inuti. Kontrollen är utformad för det kommande Pokémonspelet och går att spela helt med bara bollen – vilket betyder att det ska gå att spela Pokémon Let’s Go med bara en hand.

Ska man käka godis med den andra handen då alltså?

Den runda kontrollen har förutom vibrationer och rörelsedetektor dessutom ljud- och ljusfunktioner. När du är i akten att fånga och tämja en pokémon svingar du kontrollen som om du kastar bollen på riktigt (använd kontrollens säkerhetsband). Om fångsten är framgångsrik vibrerar kontrollen och signalerar med ljus och ljud. Förbered dig på att höra många skrälliga tjut.

Gå med bollar

För åtta år sedan släpptes en rolig liten pryl pokémontränare kunde använda när de inte spelade – Pokéwalker. Med den kunde spelare ta med sig pokémon från HeartGold och SoulSilver när de var ute och motionerade – eller gick till Ica för att köpa mer läsk. 2018 kommer kids och vuxna kunna använda Poké Ball Plus för att ta med sin favoritmon utanför hemmet. Skaka bollen försiktigt för att påkalla din partners uppmärksamhet och ett gensvar.

Ta med din partner på en promenix och fånga fler pokémon ute med Pokémon Go.

Nintendo har bekräftat att pokémon som följer med i bollen kan belöna sina ägare med presenter när de sedan återvänder till spelet. Vad exakt dessa presenter innehåller är ännu oklart men räkna med bruksföremål att använda i spelet, så som potions, bollar eller bär. Har vi tur får vi föremål som ökar en pokémons egenskaper, men det återstår att se.

Poké Ball Plus kan till och med länkas med en smart phone via Bluetooth för att användas i applikationen Pokémon Go. Du läste korrekt, Poké Ball Plus kan användas för att fånga pokémon ute på stan, precis som Pokémon Go Plus. Precis som föregående accessoar vibrerar och blinkar bollen när du är i kontakt med en pokémon eller ett poké stop. Med ett knapptryck interagerar du med applikationen utan att behöver ta fram telefonen och har du tur, fångar du något också.

Myten i bollen

Under Tree House Live på E3 avslöjade Nintendo att bollen kommer förinstallerad med en viss liten pokémon. Mew, den 151:a pokémonen från generation ett, finns med i bollen när spelare köper den och kan överföras och användas i Pokémon Let’s Go.

Vi kände att det skulle bli lite ensamt att släppa Poké Ball Plus utan en pokémon i. Vi funderade på vilken pokémon som skulle finnas i bollen och vi kom fram till att Mew var den mest lämpliga. När spelare sedan är på väg hem från affären med den kan de höra Mew i bollen – och det skulle bli en intressant upplevelse.
– Junichi Masuda, VD Game Freak och producent för Pokémon.

Att en så ovanlig pokémon följer med en exklusiv produkt finns det många åsikter om. Med ett pris på cirka 600 SEK blir det ett dyrt köp om du enbart vill ha Mew. Känner vi Nintendo rätt kommer det inte finnas tillräckligt Poké Ball Plus vid release för alla konsumenter, vilket kan komma att öka värdet på kontrollen ofantligt på eBay och Tradera.

Vad tycker ni om att Poké Ball Plus innehåller en Mew? Skriv gärna i kommentarsfälten.

Personligen förhandsbokade jag Poké Ball Plus innan utannonseringen för att kontrollen är häftig – och för att jag tappat bort min Go Plus. Dessutom har jag aldrig haft nöjet att ha en äkta Mew att kalla min vän, så att kontrollen kommer installerad med den väljer jag att kalla karma.

Poké Ball Plus släpps den 16 november samtidigt som Pokémon Let’s Go: Pikachu! och Pokémon Let’s Go: Eevee!

 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.