Allt Nintendo visade på E3

Nintendo bjöd på en schysst E3-presentation med sitt Digital Event som visades härom dagen. I den inledande scenen, som var starkt inspirerad av stop motion-serien Robot Chicken, drev de med sig själva, sina varumärken och med pressen. Det var humor med glimten i ögat och ett lyckat sätt att presentera sin E3 line-up. Dessutom var den följande scenen, där Nintendos guldgossar Reggie och Iwata möttes i en hård kamp, lika mycket fan-service som Super Smash Bros. Wii U. Det var synd att Reggies patenterade laserögon inte användes i striden, men i det stora hela bjöd Nintendo på en trevlig show och framför allt satte de Wii U:s gamepad i fokus.

Wii U

Den allra största utannonseringen från Nintendo var Amiibo-figurerna som kommer lanseras till julen. Figurerna har en teknik som påminner om Skylanders och går att ladda in i kompatibla spel genom att placera dem mot gamepaden. Super Smash Bros. Wii U , som också släpps i jul, kommer vara det första spelet som använder sig utav Amiibo.

[youtube id=”odUjMhc6YgU” width=”600″ height=”350″]
Vilka kommer du köpa?

Andra spel som kommer använda sig av Amiibo är spel som Mario Kart 8, Mario Party 10, Yoshi’s Wooly World och Captain Toad: Treasure Tracker. Hur Amiibo kommer fungera i spel som dessa vet vi ännu inte, men möjligheterna är spännande!

Ni som har spelat Super Mario 3D World minns kanske de små bonusbanorna där man fick spela som Captain Toad. I och med att den lilla svampfiguren varken kan hoppa eller springa särskilt snabbt blev hans banor av en helt annan karaktär. Istället för att som Mario, Peach eller Rosalina smidigt navigera en bana och hoppa på fiender, var Captain Toad tvungen att lösa pussel genom att vrida och vända på perspektivet. Det kanske inte är första gången pussel inkorporeras i plattformsgenren, men Nintendo kommer säkerligen göra det innovativt med gamepaden.

[youtube id=”m91qkP5ZaN8″ width=”600″ height=”350″]
Soundtracket är redan en klassiker!

[youtube id=”I69x8Bvm9zM” width=”600″ height=”350″]
Är det någon som kommer ihåg ”bananaaaaaa”?

[youtube id=”s-B8uVDTnQM” width=”600″ height=”350″]
Det är nästan så att man vill börja virka en egen Yoshi.

Förutom de tre spelen kommer såklart det efterlängtade Super Smash Bros. Wii U och Super Smash Bros. 3DS, som är planerade för julen i år respektive den 3 oktober. Men det var inte allt Nintendo hade att visa. Ett nytt Kirby-spel är på väg som ser ut att dra nytta av gamepadens touch-funktion, Mario Maker som tillåter dig att skapa dina egna vilda Super Mario-banor och Splatoon som är ett innovativt actionspel för fyra mot fyra spelare där laget som stänkt mest färg på banan vinner.

[youtube id=”cvm-9XKwDN4″ width=”600″ height=”350″]
Det här ser faktiskt riktigt kul ut!

[youtube id=”8BP9oguzDtk” width=”600″ height=”350″]
Får se vem som kan slå Nintendo på att göra plattformsbanor!

[youtube id=”SQpt4da_-Q8″ width=”600″ height=”350″]
Som vattenkrig, fast stökigare.

Som grädden på moset visade Nintendo äntligen upp några uppföljare som alla fans väntat på: Zelda och Star Fox till Wii U! Det var inte mycket som sades men alla blev nog lika tagna av hur vackert Zelda-spelet ser ut och löftet om en öppen och fri värld. Förutom att Miyamoto jobbar på Star Fox visade han även upp prototyper till två nya spel: Project Guard, som handlar om att använda gamepaden som säkerhetscentral i skyddet mot anfallande robotar och Project Giant Robot, där spelare skapar en jätterobot för att sedan brotta ner andra robotar i storstadsmiljöer. Prototyperna är väldigt grovhuggna men fungerar som anvisning på vad som väntar i framtiden.

[youtube id=”n6e8F2UBmTg” width=”600″ height=”350″]
Äntligen! Snart så!

miyamoto_starfox
Vad vi vet är att spelet använder sig utav gamepaden för att visa förstapersonsperspektiv, samt att rymdskeppet kan förvandlas till en stridsvagn.

[youtube id=”xiiaEsH6U1o” width=”600″ height=”350″]

Stort fokus låg på Super Smash Bros. Wii U och den kommande avstickaren Hyrule Warriors. Båda spelen fick ännu fler medverkande karaktärer som Palutena och Midna. Bayonetta 2, som dessutom kommer förpackad med det första spelet, lånar friskt från Nintendo då häxan Bayonetta kan klä ut sig till Samus, Peach och Link. Monolith Soft visade upp en ny trailer för det omtalade spelet X, som nu har bytt namn till Xenoblade Chronicles X, där episka strider i rymden och till fots ser ut att vänta.

[youtube id=”dVz-2VuAYlY” width=”600″ height=”350″]
En av de många nya kämparna  SSB Wii U.

[youtube id=”z107NbGUIOk” width=”600″ height=”350″]
Hyrule Warriors släpps i september.

[youtube id=”DvP4EFjagfU” width=”600″ height=”350″]
2 i 1 är mycket action för slanten!

[youtube id=”Hg2PTVi7fl8″ width=”600″ height=”350″]
Undra när vi får kliva in i vår egen jätterobot?

3DS

Även om det är rapporterat att Mario Kart 8 fyrdubblat försäljningen av Wii U i USA så är utbudet på 3DS starkt och för framtiden väntar en hel drös starka titlar till den lilla handhållna maskinen. Förutom tungviktaren Super Smash Bros. 3DS som släpps i oktober kommer två rejäla spel: Pokémon Omega Ruby och Pokémon Alpha Sapphire som släpps 28 november, Fantasy Life som kommer i oktober, Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney och många många fler.

[youtube id=”2Ma2CBnBlXs” width=”600″ height=”350″]
Dags att samla alla igen.

[youtube id=”jj9V5-7Vqno” width=”600″ height=”350″]
Sockersöt fantasy!

[youtube id=”fiJ7JwwlG6o” width=”600″ height=”350″]
Drama väntar de båda hjältarna.

Nintendo gjorde bra ifrån sig på E3 i år trots att de inte hade någon scen. För den intresserade rekommenderar jag starkt att titta på deras Digital Event som finns nedanför samt kolla in deras Youtube-kanal. Showen är lång, men innehåller lite mer information än det som presenterats här.

[youtube id=”GisRY6h100U” width=”600″ height=”350″]

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.