Årets Indie 2017 – Night in the Woods

2017 har varit ett bra är för indiespel. Vi har fått allt från fantastiska plattformsspel till gripande psykologiska skräckdraman, men det kan bara finnas en vinnare och segrare på pallen står Infinte Falls Night in the Woods. 

Night in the Woods är ett dialogdrivet äventyrsspel i 2D-stil där vi axlar rollen som 20-något-åriga kattflickan Mae. Hon har plötsligt hoppat av skolan och återvänt till hålan hon en gång kallade hem: Possum Springs. Det monotona livet hon en gång lämnade kryper tillbaka och hon tar upp kontakten med gamla vänner och försöker anpassa sig till livet hon nu finner sig i, men saker och ting är inte som dem en gång var. Som om inte det vore nog börjar hon lida av mardrömmar och något verkar gömma sig i skogens mörker…

Night in the Woods är vid första anblick ett spännande mysterium med gullig grafik och stämningsfull musik. Känslan är lite Animal Crossing-möter-Life is Strange, men det finns också mycket mer under ytan. Det är ett spel om att växa upp, om vänskap, om ångest och mental ohälsa. Spelet tacklar dessa ämnen med ett realistiskt och respektfullt perspektiv och det drar sig inte för att visa mänsklighetens ”fula” sidor. Tragedier sker, men det gör även hoppfulla saker. Night in the Woods backar upp tunga teman med ett välskrivet, roligt och gripande manus, en spännande berättelse och lyckas skapa karaktärer som vi alla kan känna igen oss i. Det är en bitterljuv historia som bör spelas igenom minst en gång i livet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Louise heter jag och jag bor någonstans söder om Stockholm med en vild katt och spenderar dagarna med jobb, kaffedrickande och en massa twittrande. Spel har varit ett intresse för mig så länge jag kan minnas och det har bara fortsatt att växa. Spel med stora världar, levande karaktärer och spännande historier är favoriterna. Bioware är för alltid min stora kärlek, men även Zelda, Tales of-serien och Persona-serien ligger mig varmt om hjärtat. Förutom spel så är jag en stor konst- och filmnörd. Seriöst, få mig inte att prata om film eller konst. Eller Biowares spel. Jag rabblar på i timmar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.