Årets Äventyr 2017 – Uncharted: The Lost Legacy

Vi var många som fällde en tår när Nathan och gänget tackade för sig efter nästan tio års umgänge med Uncharted 4: A Thief’s End. Sen dröjde det inte länge innan Naughty Dog släppte bomben att ny avstickare inom Uncharted-sagan var på väg. I Uncharted: The Lost Legacy fick vi följa Nadine Ross och Chloe Frazers resa genom ett Indien fyllt av antika tempel, makalösa scener och stygga skurkar. Trots att det nya spelet var kortare än sina föregångare var innehållet precis lika hejdlöst som sina kusiner. Vi smög runt i högt gräs, red elefant, löste kniviga pussel, tömde tusentals magasin och slogs hejdlöst på ett skenande tåg under full beskjutning – samt avnjöt en bedårande vacker grafik bortom alla gränser. Det är inte för inte att Uncharted klassas som en av bästa spelserierna genom tiderna.

Med andra ord var det inte svårt för oss på redaktionen att utse Uncharted: The Lost Legacy som årets äventyrsspel. Det hade allt och lite till, men det bästa var att den hyllade sitt arv med flaggan i topp. Naughty Dog kan vara stolta över sin skapelse. Även om bolaget nu lägger krut på andra projekt finns ändå en liten förhoppning inom oss att Ross och Frazer ska fortsätta i ett äventyr till. Bara ett litet äventyr till.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.