Årets besvikelse

Borderlands 3: Calypsotvillingarna

Nej, inte hela spelet! Bara Calypsotvillingarna. Två narcissistiska, självberättigande, bortskämda, egocentriska, överkompenserade skithål som leker coola youtubers i tolvårsåldern. De är röd sås på en vit tröja, såret i gommen – hemorrojder och brutna ben! Dessa två infekterade tandlossningar till antagonister är bajskakor, där Handsome Jack är flytande guld med diamantströssel. Allt vi avskyr med internet är sammanfattat i de här två infektionerna till antagonister som ger retroaktiv abort ett väldigt starkt argument.

Shenmue III

När Shenmue släpptes fick vi ett spel som var så före sin tid att en började tro att Doc och Marty tappat något på vägen. Det var det dyraste spelet när det släpptes och det nådde kultstatus hos vissa spelare. I trean reser vi tillbaka i tiden istället. Vissa tycker väl att jag inte förstår själva grejen, men jag har sett remasters som varit snyggare än det här. Shenmue III må vara ett kärleksbrev till spelarna och serien, men när det ser tio år gammalt ut, med en prislapp från 2019, känns det bara kasst. Pixlar och sprites har en tidlös design. Begränsad, ful polygongrafik har inte det och det här känns som att titta på Ett Päron till Farsa i 3D på bio, rippat direkt från en gammal svettig VHS-kassett.

Bloodstained: Ritual of the Night

Ni kan lägga ned pålar och facklor, för den här texten gäller enbart Switch-versionen. Inte nog med att Switch-ägare fick vänta en vecka extra på paketet – när det väl kom så var det så urkasst optimerat att en näst intill enhällig kör kallade det ospelbart. Detta innebar i sin tur att en fix påbörjades. En fix som ArtPlay fick hjälp av WayForward med att leverera. Den ankom lagom till allahelgona, dryga fyra månader efter spelets release. Allt vore frid och fröjd om det stannade där, men för en som väntat på detta rafflande Metroidvania flera år för att sedan behöva stå ut med det här debaclet är det inte utan att eftersmaken är som sura uppstötningar. Och då löser uppdateringen ändå inte alla problem. Nej, Switch-upplagan av Bloodstained: Ritual of the Night är fortfarande den fulaste och trögaste versionen på marknaden. Det blir svårt för ArtPlay och 505 Games att tvätta bort den blodfläcken.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.