Årets gameplay

Ring Fit Adventure

Det ska vara Nintendo till att få ut ett spel som Ring Fit Adventure. Som en blixt från klar himmel kanske man snarare skulle kunna kalla Ring Fit Adventure årets överraskning, men det vore att undersälja den passion som uppenbarligen ligger bakom det här projektet. En bisarr ringformad kontroll och en floskel till berättelse om att ta hand om sin kropp kanske inte låter som det mest motiverande paketet, men det är svårt att inte åtminstone le välvilligt åt. Och trots uddingen som är RingCon fungerar hela paketet förvånansvärt bra. Att spela det som utvecklarna tänkt är inte svårt, och till skillnad från en hel del andra ansatser i träningsspelsgenren så är programmeringen bakom robust och välfungerande i nära på alla avseenden. Den goda fitness-anden Rings peppiga citat hjälper till att ytterligare förgylla mina spelsessioner.

”Your sweat is so shiny and beautiful!”

Ring

Sekiro: Shadows Die Twice

När vi tänker på bra gameplay i AAA-spel kommer två utvecklare på tal – Platinum Games (Vanquish, Bayonetta, NieR: Automata) och FromSoftware (Dark Souls, Bloodborne). De sistnämnda har gett oss Sekiro och det har ett gameplay som påminner mycket om de förstnämnda. Om Dark Souls är ganska långt ned på temposkalan hamnar Vanquish i topp. Sekiro är inte långt alls från den toppen. Med otroligt tillfredsställande gameplay får vi strategi, reflexer och tung offensiv i ett paket och lämnar väldigt få misstag åt annat än spelaren.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.