Redaktionens val

Med så många olika inriktningar har vi en uppsjö av smaker som marinerar redaktionen på Varvat. Här får ni våra egna favoriter under året som gått:

Nakadai

Jag har haft otroligt roligt med både Sekiro och Borderlands 3, men det som verkligen fångade mig i år, lämnade ett bestående avtryck, var Moons of Madness. Det är det bästa skräckspelet jag spelat på länge, då det inte förlitar sig på jump scares, som är för skräcken vad en lerkaka är för mat.

Daniel (Onemark)

Jag har alltid haft en förkärlek till spel med intressanta gimmickar. Vare sig det handlar om kreativa multiplayer-lösningar i stil med Final Fantasy Crystal Chronicles eller intressanta tillbehör som säg, en stor ringkontroll, är jag absolut där och vill prova. Ring Fit Adventure tar mig med samma storm som Dance Dance Revolution gjorde i slutet av 00-talet. Det är bara så genialiskt roligt att spela, och jag kan lova att du kommer svettas om du spelar det som man ska. Att det dessutom är godkänt att använda sitt friskvårdsbidrag till är en trevlig bonus.

Robert

Resident Evil 2-remaken blev mitt förstahandsval. Jag älskade skarpt PS1-originalet och blev helt förstummad av nylanseringen i vintras. Capcom hade verkligen lagt ned hela sin själ i projektet. Kvaliteten var top notch och likaså skräcken. Överallt lurade döden med en ammunitionsbrist av Guds nåde. Jag glömmer aldrig alla rundturer med Mr X flåsandes i nacken. Med andan i halsen hördes fotstegen närma sig innan konfrontationen var ett faktum.

Jonas

The Legend of Zelda Link's Awakening

För mig har 2019 känts som ett mellanår utan några spel som satt riktigt stora avtryck. Det spel jag utan tvekan lagt mest tid på har dock varit remaken av det underbara The Legend of Zelda: Link’s Awakening till Switch. Nintendo fortsätter visa att gammal är äldst och att moderna klassiker fortfarande håller måttet. Spelet bjuder på ett klassiskt Zelda-äventyr med kluriga pussel och mysiga omgivningar. Link´s Awakening får bli det spel jag kommer ihåg bäst från 2019.

Daniel (Rydelius)

Med så många spel att uppleva och vara glada för blir gaming ibland lite stressigt för mig. Då är det skönt att ta en paus från spel och spela på mobilen istället. Jag vet, det är galet. Men Harry Potter: Wizards Unite har ändå varit ett kul tidsfördriv under årets andra hälft. Det släpptes betydligt mer färdigutvecklat än Pokémon GO, belönar dig som investerar i det och får dig att komma ut ur huset!

Louise

Hade någon sagt till mig i början av året att mitt favoritspel 2019 skulle bli en expansion till ett MMORPG så hade jag skrattat och kallat dem galna. Sedan började jag spela Final Fantasy XIV och i somras släpptes den tredje expansionen Shadowbringers. Här kan vi snacka om kärlek vid första ögonkastet. Förutom en berättelse fylld med vacker dysterhet, starka karaktärer, härlig musik och maffiga miljöer så implementerades förbättringar i gameplayet. Final Fantasy XIV har alltid varit ganska enspelarvänligt, men Shadowbringers tar det till en ny nivå eftersom du nu kan ta med dig dina NPC-kamrater med dig in i instanserna. Samtidigt fortsätter Shadowbringers att kultivera det fantastiska communityt kring Final Fantasy XIV och det är fortfarande lika häftigt att besegra enorma bossar med en grupp främlingar. Det är ett spel som konstant växer och utvecklas och jag är extremt glad över att vara med på färden. 

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.