Årets sportspel 2013: Fifa 14

Det går inte att förneka att EA Sports gör världens bästa sportspel. När man nu fått tillgång till ännu mer kraft i och med lanseringen av Playstation 4 så spänner man musklerna rejält. När vi testade Fifa 14 på Gamex så fick vi se utgåvan till de olika generationerna sida vid sida och skillnaden var häpnadsväckande. Inte nog med att man skapat det snyggaste sportspel vi sett på planen, publiken och arenorna är mer levande än någonsin. Jag törs nästan dra det så långt som att påstå att varje åskådare har en unik textur.

Men man kan inte bara haka upp sig på det grafiska. EA levererar ett snudd på komplett spel till Playstation 4. Med nya funktioner som Precision Movement, Protect The Ball, Real Ball Physics och Pure Shot så glömmer man ibland bort att det är ett spel man tittar på och inte en riktig match från La Liga.

Fifa-serien är så mycket mer än ett renodlat fotbollsspel. Med Be a Pro-läget och Ultimate Team blir det en guldgruva för taktikern. Call of Duty och Battlefield i all ära, men det är Fifa som verkligen knyter samman sin stora skara fans på nätet. I en tid då allt handlar om pengar är Fifa 14 inget undantag. Det gäller att köpa rätt spelare till rätt pris vid rätt tillfälle för att kunna hävda sig på det enorma spelacomunityt.

Hedersomnämnande: NBA 2K14NBA2k14

Nej, basket är ingen stor sport i Sverige. Därmed inte sagt att det är enorm sport i övriga världen och då kanske framför allt i det stora landet i väster. Därför är det ganska kul att 2k Sports i NBA 2K14 den här gången valt att ha med lag från Euroleague. Det är med andra ord ett omfattande spel vi får presenterat för oss. Inte nog med det, det är förmodligen också det snyggaste spelet som släppts i år. När man lanserade The OMG Trailer var det många med mig som tappade hakan av förundran. Vi tänkte att ”inte kan väl det vara så snyggt på riktigt”. Det visade det sig dock att det kunde och redan i november satte 2K Sports ribban för hur framtidens sportspel skall komma att se ut.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.