Årets spel 2022

I tio år har vi på Varvat tyckt, tänkt och skrivit om spel. Sedan 2012 har det blivit över 8 000 artiklar och drygt 850 recensioner. Ibland har vi blivit besvikna, ibland överraskade, ofta har vi blivit glada och inte sällan överväldigade. Vi har varit med om lanseringar av flera konsolgenerationer och sett en utveckling få ens kunnat drömma om. Vi lever i en fantastik tid att vara gamer och varje år går diskussionerna heta på redaktionen när vi skall kora årets bästa spel.

Det första spelet vi utsåg till Årets Spel var 2012 års stora överraskning, indie-liret Journey. Sedan dess har stortitlar som Overwatch, Red Dead Redemption 2 och The Legend of Zelda Breath of The Wild erhållit Varvats finaste utmärkelse. I år skickar vi utmärkelsen till ännu en stor titel som förtrollat oss med en fantastik story, genomtänkta pussel och spelvärldens bästa fighting.

Vinnare: God of War Ragnarök

I ärlighetens namn fanns det i år flera bra kandidater till årets spel år 2022, däribland Splatoon 3 , Total War: Warhammer III och kanske inte minst årets enda 10-poängare Elden Ring som får årets hedersomnämnande. Ett av de sista spelen vi recenserade 2022 blev Sonys epos God of War Ragnarök och det påverkade oss på flera sätt. Far- och son-relationen mellan Kratos och Atreus är kittet som håller årets bästa spel samman. De guidar oss genom flera vackra världar inspirerade av den nordiska mytologin där vi möter några av de smartaste pussel vi fått äran att lösa i ett spel. Storyn, tillsammans med de fantastiska fajterna gör att God of War Ragnarök urskiljer sig från årets många fantastiska titlar.

Trots att God of War Ragnarök betygsmässigt inte når hela vägen fram till full pott, är det spelet som satt djupast spår i år. Det är det spel vi kommer att tala om långt in i framtiden och det spel som kommer att sätta en ny standard för storydrivna fightingspel. Trots att inte alla på redaktionen var helt överens så känner vi oss nöjda med vårt val av årets spel 2022.

Grattis Sony Santa Monica och framför allt grattis till oss gamers som fått nöjet att uppleva detta fantastiska äventyr.

0 Delningar

1 Kommentar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.