Ascending Tide för The Elder Scrolls Online är en kul utökning för det enorma onlinerollspelet

Ascening Tide är den inledande DLC för årets stora saga i The Elder Scrolls Online. Två nya Dungeons agerar mystiska inledningar för äventyret som väntar i sommar och bjuder på några intressanta drabbningar. Har du styrkan och finessen att besegra bossarna finns det några roliga kollektioner av rustningar att addera till din arsenal.

The Elder Scrolls Online har i flera år nu drivit den framgångsrika årliga formen av uppdateringar: dungeon DLC, kapitel expansion, dungeon DLC avrundat med story DLC. Ascending Tide är den inledande dungeon DLC:n för årets saga vid namn Legacy of the Bretons. Till sommaren ser vi expansionen High Isle som blir nästa kapitel för onlinerollspelet. Båda dungeons som Ascending Tide innehåller är actionpackade äventyr som ger spelare en liten försmak av storyn i Legacy of the Bretons. Fast precis som alla föregående dungeon DLC är de inte nödvändiga pusselbitar i storyn, utan snarare kompletterande.

Ascending Tide ger tillgång till The Coral Aerie och Shipwright’s Regret, två dungeons som är svårare än de i basspelet. Varje dungeon innehåller fyra set av vapen och rustningar, achievements och samlarföremål av olika slag. Ascending Tide finns ute nu till PC och Mac, samt Playstation, Xbox och Stadia. Du köper det för 1500 Crowns (motsvarande ungefär 139 SEK), eller om du prenumererar på ESO Plus så får du det utan extra kostnad under din medlemskap.

Du kan läsa mer om ESO Plus här.

Shipwright’s Regret

Hjälp kapten Za’ji att lokalisera värdefulla skeppsritningar som kan uppgradera hans kärlek och stolthet – hans skepp The Perfect Pounce. Äventyret börjar i utkanterna av marinans sågverk och det blir redan här uppenbart att onda krafter hindrar de döda från att vila i frid. Det visar sig snart att ni inte är de enda som är i marinan och stör gastarna som vaktar vraken. En kamp om ritningarna pressar er hårt fram, de får inte hamna i fel händer.

Shipwright’s Regret är ett spökligt äventyr som kantas av humor tack vare kapten Za’ji. Bossarna är intensiva och avrundas med en episk drabbning vid havet. Området har varierande miljöer, men en ganska dyster palett av gråa och murkna färger. Det finns flera hemliga bossar att fälla men inga spännande interaktioner, kartan är i sig väldigt linjär.

Shipwright's Regret, The Elder Scrolls Online, Ascendant Tide.
Shipwright’s Regret, The Elder Scrolls Online, Ascendant Tide.

Seten som går att hitta här är som vanligt ett för light, medium och heavy armor och lämpar sig för de klassiska treenigheten av tank, dps och healer. Turning Tide-setet är ett häftigt tanking set som påminner slutbossens specialattack och kan skicka ut en våg som gör dmg och debuffar fiender efter att du blockerat en attack. Sprigan’s Vigor är ett spännande set för stamina/crit-builds och boostar din stamina för varje crit du gör.

The Coral Aerie

Kapten Kaleen behöver din hjälp för att rädda den charmerande skurken Jakarn som på något sätt tagits tillfånga av en mystisk grupp som kallar sig the Ascendant Order. Anfall deras gömställe längst med en korallkust och kämpa genom grottor och ayleidruiner innan det är för sent. Fast ni är inte de enda som strider mot the Ascendant Order, yaghra attackerar vildsint längst kusten. Vad kan de vara ute efter?

The Coral Aerie är en mycket mer färgrik och visuellt varierande dungeon, med soliga stränder, vattenfyllda grottor och magiska ruiner. Äventyret här är också mer raffinerat, med kul effekter om du väljer att ta del av ett hemligt uppdrag, interaktionerna mellan Kaleen och Jakarn är välskrivna och några av bossfighterna är spektakulära! Bonuspoäng för de skojiga krabborna runtom kartan som har olika scener.

Är du en healer eller hybridhealer kan Maligalig’s Maelstrom vara något för dig då kommer kunna bidra med dmg när du over-healar någon. Då får den spelaren en area effect dmg som skadar allt runtomkring sig. Gryphon’s Reprisal å andra sidan ger dig massor av crit chance och en area effect bleed när du får in en kritisk träff.

The Coral Aerie, The Elder Scrolls Online, Ascendant Tide Collector's Edition.
The Coral Aerie, The Elder Scrolls Online, Ascendant Tide Collector’s Edition.

Roliga äventyr för hängivna spelare, överflödig för periodare

The Elder Scrolls Online är ett enormt spel. Det finns så otroligt mycket i bara basspelet. Om du dessutom adderar alla expansioner och DLC har du tusentals timmar av innehåll och material för oräkneliga potentiella builds och frihet att syssla med massor av aktiviteter. Dessa dungeon DLC utökar spelet med två grottor att överkomma och möjligheten att samla nya set av vapen och rustningar att kombinera med befintliga. Storymässigt är det som sidouppdrag som knyter ann till den större sagan, men i det stora hela är de frivilliga och fristående.

Du kan läsa mer om Ascending Tide och Legacy of the Bretons här.

Av den anledningen lämpar sig Ascending Tide mest för hängivna fans av The Elder Scrolls Online som spelar regelbundet och följer berättelsen. För de spelarna är varje liten munsbit värdefull även om summan av materialet kanske inte medför något materiellt värde. Dessa spelare prenumerear troligtvis redan på ESO Plus och har ändå fri tillgång till Ascending Tide. För spelare som hoppar in i ESO sporadiskt och kanske spelar gratisversionen finns det inte skäl nog att köpa Ascending Tide, då grundspelet erbjuder så mycket mer.

För de spelare som älskar The Elder Scrolls Online men spelar i perioder rekommenderar jag er starkt att aktivera ESO Plus under den tid ni spelar. Detta ger dig mer värde för potentiellt en mindre peng, plus att du får tillgång till alla spelets DLC. När du gör det spela då varje dungeon ett par gånger och samla seten för att ha dem vid ett senare tillfälle.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.