Det här är The Elder Scrolls Online: High Isle

High Isle tar oss på ett ridderligt äventyr genom politiska intriger, hemliga samfund och uråldriga legender. Släpps den 6 juni och är del av den årliga berättelsen Legacy of the Bretons.
The Elder Scrolls Online: High Isle, Bethesta 2022.
The Elder Scrolls Online: High Isle, Bethesta 2022.

Då var det dags! Vi har nu gått in i den tiden på året när det vankas nya äventyr i The Elder Scrolls Online. I år får vi möjligheten att resa till öriket Systres och besöka det ridderliga samhället Bretonerna härstammar från. Legacy of the Bretons är namnet på årets saga där High Isle är det expansiva kapitlet som utökar spelet med massor av innehåll. Likt föregående år kommer 2022 att se flera uppdateringar som driver berättelsen framåt och den här gången står politiska intriger och konspirationer i centrum.

Freden på Systres står hotad när en mystisk organisation av riddare, ledda av den enigmatiske Ascendant Lord, gör anspråk på ett uråldrigt arv. Din uppgift blir att nysta i konspirationerna och finna din väg genom det politiska spelet som dominerar bland adeln. Framförallt behöver du sätta stopp på de som önskar störta regenterna så att fredsförhandlingarna mellan fastlandets makter kan fortskrida.

I förhållande till tidigare episka expansioner är det uppfriskande att se ett lite mer jordnära hot framför oss. Även om det är spännande att ta upp kampen mot uråldriga vampyrer, vildsinta drakar och demoniska härskare, är vi övertygade att utvecklaren Zenimax kommer imponera oss med mänskliga motståndare.

Om du missade Bethesdas sändning där de avtäckte High Isle och årets upplägg kan se reprisen på Youtube.

Legacy of the Bretons

Den 14 mars inleds berättelsen med Dungeon DLC:n Ascending Tide, som innehåller två nya PvE dungeons. Dessa är The Coral Aerie samt Shipwright’s Regret i vilket du undersöker resterna av en framgångsrik marina samt anfaller en kustbas tillhörande den mystiska gruppen Ascendant Order.

Även om dessa är fristående äventyr knyter de an till den övergripande berättelsen Legacy of the Bretons och kommer fungera som inledningen till kapitlet High Isle. Du som planerar att följa hela sagan under 2022 skall även hålla utkik efter kostnadsfria prologer som banar väg för övergripande händelser i Legacy of the Bretons.

Höjdpunkten under året blir High Isle, kapitlet som expanderar The Elder Scrolls Online med nya funktioner och områden att utforska. High Isle släpps den 6 juni på PC följt av konsoler två veckor senare. High Isle kommer fokusera på intrigerna kring Ascendant Lord och hens försök att störta ordningen på Systres och troligtvis förklara krig mot resten av Tamriel.

The Ascendant Lord, Bethesda 2022.
The Ascendant Lord, Bethesda 2022.

Senare under året kan vi förvänta oss ytterliga en Dungeon DLC efter High Isle, följt av en avslutande Story DLC som avrundar berättelsen. Information om dessa kommer ett senare datum. Men likt tidigare sagor knyter dessa an till den övergripande berättelsen och Dungeon DLC:n kan ses som broar mellan story-fokuserade utökningar. Spelare som vill uppleva berättelsen i sin helhet behöver därför köpa alla DLC utöver High Isle. Ett alternativ är att bli Plus-medlem, vilket ger tillgång till alla spelets DLC.

The Elder Scrolls Online: High Isle

The Elder Scrolls Online är en pågående berättelse, därför är varje kalenderår vigda åt fokuserade sagor. Och till de sagorna kommer det varje sommar ett stort kapitel som expanderar grundspelet med mängder av innehåll. High Isle är årets kapitel och kommer ta The Elder Scrolls Online tillbaka till rötterna, det vill säga berättandet. Istället för att ta upp kampen mot överväldigande motståndare som hotar allt liv, kommer vi denna gång att bli indragen i mänskligare maktspel.

Ute över havet finns ett örike vid namn Systres som består av öarna High Isle och Amenos. Där lever ett nobelt och ridderligt samhälle av Bretons. Det är ett elitistiskt, feodalt samhälle och folkslagets hemland. Befolkningen lever i fästningar och slottstäder, där torneringar är en underhållningsform för både pöbel och adel. Öarna har ett rikt naturliv med sandvita kustklippor och täta djungler. Och eftersom öriket är avskilt från resten av Tamriel har delegationer från fastlandet samlats för att försöka sluta fred mellan sig.

I skuggan av fredssamtalen reser sig ett hot. Ett hemligt samfund av riddare med uppsåt att störta den rådande regeringen och motverka fredsbildandet mellan fastlandets makter. Lönnmord, politiska spel och konspirationer hotar att tända en ny gnista i kriget. För att förhindra en politisk katastrof behöver du och dina vänner genomborra lögnerna och nå till Ascendant Lord, ledaren över gruppen som har allt att vinna på att fastlandet fortsätter kriga.

Nytt sätt att fördriva tiden

Den stora nyheten med High Isle är den helt nya aktiviteten spelare kommer kunna fördriva tiden med: ett samlarkortspel! Det var egentligen bara en tidsfråga innan The Elder Scrolls Online skulle få ett kortspel i själva spelet. Tales of Tribute heter det och är integrerat på ett sådant sätt att du kan spela det på egen hand mot NPC, eller mot andra spelare du stöter på. Tales of Tribute har ett story-uppdrag som ser dig utmana specifika kortspelare i Tamriel, dessutom har det ett PvP-ranking system för de spelare som är tävlingsinriktade.

Tales of Tribute är ett resursbaserat kortspel som går ut på att vara strategisk och samla poäng genom resurser. Spelare använder sig av en så kallad Patron, som dikterar spelstilen. Spelaren som samlar mest resurser vinner matchen. Zenimax kommer berätta mer om Tales of Tribute allteftersom vi närmar oss release.

Kort går att låsa upp genom en variation av aktiviteter. De går att hitta som loot, belöningar efter uppdrag, med mera. Troligtvis är korten integrerade i alla spelets system. På samma sätt är belöningarna från Tales of Tribut varierade och spridda genom alla spelets aspekter. Du kan vinna kosmetiska föremål, möbler, samt transmutation stones och mycket mycket mer.

Tales of Tribute, Bethesda 2022.
Tales of Tribute, Bethesda 2022.

Ett nytt kapitel

The Elder Scrolls Online: High Isle släpps den 6 juni till PC och Mac följt av Playstation och Xbox den 21 juni. Förutom att det introducerar en spännande ny berättelse och tar oss till nya miljöer i Elder Scrolls universum innehåller det även de sedvanliga tillskotten vi kommit att förvänta oss. Achievements, nya vapen och rustningar med tillhörande set-bonusar, bossar, grottor och world event. Samt min personliga favorit i The Elder Scrolls Online, sidouppdrag! Succéfunktionen Companions, som hade premiär med Blackwood, ser en utökning med High Isle och introducerar två nya datorstyrda kompanjoner du kan rekrytera och lära känna!

Varvat har täckt The Elder Scrolls Online i flera år nu och vi kommer undersöka High Isle när det närmar sig så håll utkik på vår site efter nyheter och recensioner. Vi kan starkt rekommendera The Elder Scrolls Online då det är ett gediget onlinerollspel med hutlöst mycket innehåll (även för gratisspelare). Älskar du fantasyrollspel och Skyrim är The Elder Scrolls Online en suverän verklighetsflykt med massor av underhållande äventyr att uppleva.

Vi är som sagt positivt överraskade att årets berättelse fokuserar på mer mondäna äventyr, då de senaste årens episka sagor börjat tangera på det överdrivet spektakulära. Vi ser fram emot att hoppa på nästa skepp till Systres och uppleva detta starkt Arthur-inspirerade äventyr.

Du kan läsa mer om Legacy of the Bretons och The Elder Scrolls Online: High Isle på spelets officiella hemsida.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.