Baldur’s Gate III närmar sig release – här är allt nytt

Baldur's Gate III närmar sig med stormsteg. Under sommaren har utvecklaren delat med sig ett par nyheter värda att belysa.
Staden som ger spelserien sitt namn har aldrig sett vackrare ut!

Med mindre än tre månader kvar till releasen av det hett efterlängtade rollspelet Baldur’s Gate III börjar väntan bli olidlig. Särskilt när utvecklaren Larian Studios suktar oss med het nyhet efter hett nyhet! Sist vi rapporterade om Baldur’s Gate III utannonserade de J.K. Simmons som en av spelets skurkar, samt att spelet skulle komma till Playstation 5 med split screen co-op! Nu meddelar de att självaste Jason Isaacs är del av ensemblen av karaktärer!

Anmärkningsvärt är också en detalj world building director på Larian Studios, Farhang Namdar, nämner i början av studions video om staden Baldur’s Gate. Han säger att den är sömlös, något som den inte var tänkt att vara från början. Detta skulle innebära att staden i sig är ett enda gigantiskt område spelare kan utforska och interagera med! Det är däremot oklart om detta innefattar alla stadens distrikt samt stadsdelen utanför stadens murar. Baldur’s Gate är en gigantisk stad och med tanke på hur komplext och kompakt Larian Studios designar sina miljöer, låter ett sömlöst Baldur’s Gate nästan overkligt.

Undantaget skulle naturligtvis vara ifall vi inte har tillgång till alla distrikt i staden. Utan att spelytan är belagd till en eller ett par specifika områden i staden.

Mannen, myten, Malfoy

Jason Isaacs, skådespelaren kanske mest känd som Lucius Malfoy i Harry Potter-filmerna, men som även gjorde en spektakulär insats som Capten Gabriel Lorca i Star Trek: Discovery, gestaltar karaktären Lord Enver Gortash i Baldur’s Gate III. Gortash är en ambitiös herre med en armé av maskiner till sitt förfogande. Han påstår att han vill stadens bästa, men troligtvis har snubben inte rent mjöl i sin påse. Han sägs ju trots allt vara uppfostrad av en djävul.

Mest intressanta är just hans förmågor. Maskinerna, hans automaton, som han har förfogande över passar väldigt bra ihop med den nya klassen som blev introducerad i Tasha’s Cauldron of Everything, en tilläggsbok för femte utgåvan av Dungeons & Dragons. Gortash ser nämligen ut att kunna vara en Artificer, en slags uppfinnarjocke som skapar magiska attrapper. Till exempel automaton.

Larian Studios har tidigare sagt att allt ur femte utgåvans grundbok kommer finnas i Baldur’s Gate III, men eftersom Artificer tillkom i en tilläggsbok, verkar det osannolikt att vi får tillgång till klassen – även om Gortash är en. Jag tror däremot Baldur’s Gate III kommer att få DLC och expansioner som innehåller fler raser och klasser, samt föremål – men inget av det är bekräftat. Larian vill först och främst fokusera på releasen av Baldur’s Gate III.

Jason Isaacs passar som handen i handsken som Lord Enver Gortash.

Ett sista helvete innan release

Ett par gånger om året sedan Baldur’s Gate III kom ut i early access har Larian Studios anordnat livesändningar fulla med information, teatraliskt trams och nyheter till early access. Dessa har de komiskt kallat för Panel from Hell. I en tweet har utvecklaren meddelat att en sista sändning väntar innan spelets release.

Den 7 juli tar de till ethern för sista gången. Det lär bli fullproppad med samma spex vi kommit att förvänta oss. Till exempel studions högsta chef Sven Winke iklädd i full plåtrustning. Exakt vad de kommer att förtälja under showen är oklart, men vi kan nog förvänta oss mer konkreta detaljer rörande spelets system. En hel del funktioner och system är i dagsläget inte tillgängliga i early access, så som multiclassing, half-orc och monk. Men det finns en hel del andra frågor som är obesvarade, som vilken level är den högsta i spelet.

Vi bör däremot dämpa våra förväntningar av ytterligare en patch till early access med tanke på att spelets senaste patch var sagd skulle vara den sista innan release. Men vem vet?

Vem räknade med att vi skulle få en komisk animerad kortfilm för Baldur’s Gate III?
0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.