Bomben – Microsoft utvecklar ett nytt Flight Simulator!

Mitt under allt snack om stora AAA-spel och nya konsoler släppte Microsoft inatt en liten bomb som fick de flesta flygsimulator-fans att komma i byxan. De visade nämligen en trailer på ett helt nytt Microsoft Flight Simulator, ett spel de flesta av oss trodde var dött och begravet för all framtid.

För er som inte känner till serien så kan jag berätta att Microsoft Flight Simulator ses som urmodern till alla simulatorer på marknaden idag. Den senaste utgåvan kom 2006 och sedan dess har licenserna till spelet sålts vidare till den lilla studion Dovetail Games och Lockheed Martin.

Inatt visade dock Microsoft vart skåpet skall stå i och med en galet snygg trailer från ett kommande Microsoft Flight Simulator som skall vara klart att släppas till PC och Xbox One nästa år. Enligt Microsoft själva skall det, precis som tidigare, vara möjligt att flyga till alla flygplatser i hela världen.

Vi vet åtminstone att Flight Simulator anno 2020 ser ut att vara galet snyggt.

Men vad det vi då?

Tja, i dagsläget vet vi inte mycket alls. Vi vet exempelvis inte om det kommer att vara möjligt för tredjepartsutvecklare att skapa tillägg till simulatorn. Vi vet inte om det kommer att vara möjligt att flyga helikopter. Vi vet heller inte om det är en äkta simulator eller om det fokuserar på mer arkadliknande spel. Det finns ännu inte några uppgifter på om spelet är VR-anpassat. Vi kan bara hoppas.

Alla dessa frågetecken kommer så småningom att rätas ut, men tills dess kan vi bara luta oss tillbaks, titta ännu en gång på trailern och drömma oss bort. Till en plats ovan molnen.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.